Skocz do zawartości
prozeropro

Ultimate 7i Win i karta pamięci 128gb

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym dowiedzieć się, czy istnieje możliwość, że mój tablet (Lark Ultimate 7i Win) obsłuży karty SDXC o pojemności 128gb. Nigdzie na internecie nie mogę znaleźć o tym informacji, a jeśli już coś znajdę, to zazwyczaj jakieś głupoty w stylu, że obsługuje jedynie 32gb (co nie jest prawdą, ponieważ mam teraz w nim kartę 64gb i działa normalnie, moge zapelnic i odczytywac dane z calych 64gb karty), a Lark niestety nie podaje na stronie swojej informacji o tym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Próbowałem kontakowac się z firmą Lark, ale niestety 0 odzewu

2. A właśnie ze głupoty, firma oficjalnie podaje tylko tyle, ze tablet ma czytnik kart sd i tyle, jedynie kilka zagranicznych stron podaje, ze tablet obsługuje jedynie 32gb, ale jak wspomniałem mam teraz kartę sandiska ultra 64gb SDXC i mam zapełnione teraz 50gb. Wszystko działa normalnie, nie gubi żadnych danych, nie ma żadnych problemów.

Edytowane przez prozeropro
  • Downvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Próbowałem kontakowac się z firmą Lark, ale niestety 0 odzewu

2. A właśnie ze głupoty, firma oficjalnie podaje tylko tyle, ze tablet ma czytnik kart sd i tyle, jedynie kilka zagranicznych stron podaje, ze tablet obsługuje jedynie 32gb, ale jak wspomniałem mam teraz kartę sandiska ultra 64gb SDXC i mam zapełnione teraz 50gb. Wszystko działa normalnie, nie gubi żadnych danych, nie ma żadnych problemów.

Nadal nie rozumiesz mechaniki sprzedaży i deklaracji producenta. Życzę ci abyś na własnej skórze dowiedział się co znaczy odpowiedzialność.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A rozumiesz, że Lark NIE PODAJE ŻADNYCH INFORMACJI DLA PRZECIĘTNEGO UŻYTKOWNIKA? To o jakich ty deklaracjach gadasz? Po prostu chciałem się dowiedzieć, jaka tam karta może wejść, bo może ktoś ma info jaki tam siedzi czytnik kart microSD lub coś w tym stylu i można by było wtedy sprawdzić, jakie to karty obsługuje (jaka pojemność). A tak po za tym - czytnik może mieć problem z obsługą kart np. konkretnej firmy, albo kart z szybkimi interfejsami UHS-3 czy coś w tym stylu, a nie z obsługiwanymi pojemnościami, miałem taką kartę kiedyś o pojemności 2gb, że nawet moja Lumia która obsługuje karty 256gb jej nie obsługiwała, a Samsung Monte sprzed 6 lat już tak. To co, M$ miał napisać, że Lumia 650 obsługuje tylko karty o pojemności poniżej 2gb? Bez jaj.

• Downvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi