SR-71 Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Mam zamiar podłączyć 2 wentylatory Silentium Mistral 80mm za pomocą przejściówki 3pin na 2x3pin do mobo Gigabyte H81M-HD3, która ma tylko jedno wejście na wentylator. I chodzi mi o to, czy będzie wtedy poprawnie działała programowa regulacja obrotów z mobo i na obu wentylatorach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Tak, będzie sterować na podstawie odczytu RPM jednego. 2x80mm to żadne obciążenie gniazda fan aby przejmować się przepięciem z braku mocy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Wątpię, by budżetowa płyta potrafiła sterować obrotami wentylatorów 3 pin na złączach 4 pin z PWM. Ram rozgałęźnik nie ma tutaj znaczenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Nie spojrzałem na to że tam jest 2x PWM... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...