FireBird Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2016 (edytowane) Cześć. Pytanie jest z pewnością banalne i znalazłem trochę tematów to opisujących, ale wolę się upewnić, bo nie wiem do końca jak się te poszczególne części nazywają i czy na pewno dobrze rozumiem wszystko co czytam. Rozchodzi się o podłączenie karty graficznej do zasilania. Czy mogę ją zasilić tylko jedną wiązką rozchodzącą się na dwie końcówki 6+2 pin? Zależy mi na podkręceniu GPU, o ile ma to jakiekolwiek znaczenie. Z tego co zrozumiałem z licznych forów, jeżeli zasilacz podaje 12v, to takie podłączenie jest w pełni poprawne i z tego co doczytałem, mój Antec takie właśnie podaje. Moje części: - GTX 980 Ti MSI Gaming 6G - Antec TruePower 550W (80 PLUS Gold) W załącznikach poniżej zamieszczam zdjęcia jak dokładnie to wygląda, choć nie mam raczej wątpliwości, że wszyscy chętni do pomocy doskonale to wiedzą. Dzięki za zainteresowanie. Edytowane 31 Sierpnia 2016 przez FireBird Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Jak chcesz żeby karta normalnie działała i/lub kręcić kartę to podpinasz wszystkie potrzebne kable - czy to 1x6 pin , 6+2 lub 8 pin albo ich kombinacje . Najlepiej żeby te kable wychodziły z jednej wiązki , wtedy karta będzie zasilana z jednej linii +12V . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FireBird Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Czyli tak podlaczone, jak na pierwszym zdjeciu jest najlepiej, tak? Tam wlasnie jest z jednej wiazki, ktora na samym koncu rozwidla sie na 2x 6+2 pin. Dzieki za odzew. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...