ViRuSiK Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 Cześć wszystkim, jestem tu "nowy" (to moj pierwszy post, ale przeglądam to forum od ok. roku). Własnie zamierzam zrobic upgrade kompa (wymieniam procka, plyte, pamieci, zasilke itd.). I teraz prosze o maly komentarz (co wymienic itd.). Procesor: AMD athlon xp 2000+ (aiuhb od krostrego z allegro) Pamiatki: TwinMOS 512MB PC-400 (dual) (chcem brac z bawrkompu i teraz mam pytanie czy ktos wie czy maja M-techy???) Płyta główna: no i tutaj mam dylemat... wacham sie między Asusem A7N8X-st rev.2.0 a ABITEM NF7 n-force2 v2.0 (naczytalem sie na temat problemow z abitem - problemy z ta zasrana syrena itd. itp) Wentyl: Volcano 7+ (czy moze proponujecie jakis inny) Byłbym BARDZO wdzieczny za jakies rady i wskazowki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 Cześć wszystkim, jestem tu "nowy" (to moj pierwszy post, ale przeglądam to forum od ok. roku). Własnie zamierzam zrobic upgrade kompa (wymieniam procka, plyte, pamieci, zasilke itd.). I teraz prosze o maly komentarz (co wymienic itd.). Procesor: AMD athlon xp 2000+ (aiuhb od krostrego z allegro) Pamiatki: TwinMOS 512MB PC-400 (dual) (chcem brac z bawrkompu i teraz mam pytanie czy ktos wie czy maja M-techy???) Płyta główna: no i tutaj mam dylemat... wacham sie między Asusem A7N8X-st rev.2.0 a ABITEM NF7 n-force2 v2.0 (naczytalem sie na temat problemow z abitem - problemy z ta zasrana syrena itd. itp) Wentyl: Volcano 7+ (czy moze proponujecie jakis inny) Byłbym BARDZO wdzieczny za jakies rady i wskazowki. proc - cacy pamieci - cacy co do plyty - ....no niech Ci bedzie ten Abit (ja bym bral Soltek'a FRN2-L) wentyl - super extra fuckin' cool ....eeee znaczy sie dobry wybor :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavełek Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 Cześć wszystkim, jestem tu "nowy" (to moj pierwszy post, ale przeglądam to forum od ok. roku). Własnie zamierzam zrobic upgrade kompa (wymieniam procka, plyte, pamieci, zasilke itd.). I teraz prosze o maly komentarz (co wymienic itd.). Procesor: AMD athlon xp 2000+ (aiuhb od krostrego z allegro) Pamiatki: TwinMOS 512MB PC-400 (dual) (chcem brac z bawrkompu i teraz mam pytanie czy ktos wie czy maja M-techy???) Płyta główna: no i tutaj mam dylemat... wacham sie między Asusem A7N8X-st rev.2.0 a ABITEM NF7 n-force2 v2.0 (naczytalem sie na temat problemow z abitem - problemy z ta zasrana syrena itd. itp) Wentyl: Volcano 7+ (czy moze proponujecie jakis inny) Byłbym BARDZO wdzieczny za jakies rady i wskazowki. OK a mobo to Abit 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donio Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 Z płytą to morze poczekaj bo wychodzi właśnie KT600 pewnie niedługo się pojawią testy... Zasilacz bierz chiefteca. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ViRuSiK Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 Jestescie na 1000% pewni co do tego Abita ?? (aha jaki mnoznik ma xp 2000+) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 Jestescie na 1000% pewni co do tego Abita ?? (aha jaki mnoznik ma xp 2000+) ja juz Ci napisale ,ze wziolbym Soltek'a Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 Jestescie na 1000% pewni co do tego Abita ?? (aha jaki mnoznik ma xp 2000+)xp 2000+ ma mnoznik 12,5 x 133 mhz = ok. 1662,5 mhz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ViRuSiK Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 ktos jest za Soltekiem oprocz VIP'a ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 tanio jak barszcz http://www.tedsoft.pl/cennik.php?cennik=opis&id=218 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kutek Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 a ja bym byl za ASUS A7N8X Deluxe nForce2-ST SocketA U/133 SerialATA RAID DDR400 Sound 6ch. USB2.0 LAN FireWire ATX ,wczoraj czytalem post na ten temat na tym forum, a procka to moze 1700,mozna jeszcze zamowic w siriusie,wiec sprobuj. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ViRuSiK Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 qzwa... no to ja teraz mam metlik w glowie... Abit czy Soltek (ktora plyta jest bardziej awaryjna, czy soltek tez ma problemy z jakas tam syrena i poprawnym wyswietlaniem temperatury?) itd. itp. ?????????????????????????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 qzwa... no to ja teraz mam metlik w glowie... Abit czy Soltek (ktora plyta jest bardziej awaryjna, czy soltek tez ma problemy z jakas tam syrena i poprawnym wyswietlaniem temperatury?) itd. itp. ?????????????????????????? Z Soltekiem nie ma zadnych problemow :!: jest to plyta o wiele mniej awaryjna od Abita.Na Solteku mozesz wykrecic wyzsze fsb niz na abicie,no ale do tego potrzeba juz wyczynowych pamieci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuZaczek Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 Virusik czy widziales podpis VIP`a?! Jesli chodzi o SOLTKA to nic do niego nie mam wczoraj qumplowi skladalem kompa. jesli chodzi o krostrego proc bedzie OK. Co do Abita to wiecej osob ma go i dlatego z nim takie problemy.... Co do zasilki ja rowniez preferuje Chiefetecha lub jak nie masz tyle kasiory to bierz Fortronka! VIP fajny Avathar ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatboY Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 Heh ale ma napiecie tylko do 1,85 :) A ja jestem za Winfastem :D P.S. Virusik nie bierz na serio tego Winfasta ....... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 Virusik czy widziales podpis VIP`a?! Jesli chodzi o SOLTKA to nic do niego nie mam wczoraj qumplowi skladalem kompa. jesli chodzi o krostrego proc bedzie OK. Co do Abita to wiecej osob ma go i dlatego z nim takie problemy.... Co do zasilki ja rowniez preferuje Chiefetecha lub jak nie masz tyle kasiory to bierz Fortronka! VIP fajny Avathar ;) hehe.dzieki.kupilem sobie kamere cyfrowa z mozliwoscia robienia zdjec (tzw.snap shot'ow) i wlasnie tak narodzil sie moj avatarek (wszesniej przez pol godziny sprzatalem w budzie :) ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 Heh ale ma napiecie tylko do 1,85 :) A ja jestem za Winfastem :D P.S. Virusik nie bierz na serio tego Winfasta ....... jak sie ma zreczne lapiki i troche pojecia o lutowaniu bezproblemu mozna zrobic Vmod'a nawet na 2.3V....tylko pytanie po co to komu,w wiekszosci przypadkow wystarcza w zupenosci Vcore1.85V a ten WinFast to niestety nic specjalnego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 Ale niestety gwarancja pójdzie się jeb...... a jesli będzie miał AC to przy 1.85V rzczej żaden radiator nie wyrobi :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 Ale niestety gwarancja pójdzie się jeb...... a jesli będzie miał AC to przy 1.85V rzczej żaden radiator nie wyrobi :( hmm....no wiesz,ja mam teraz ustawiony Vcore1.85V ,buda jest idealnie wrecz wietrzona (4xCM LedFAN) ,V7+ na LOW i mam max.43'C w stresie.Wiec podbicie napiecia nawet do 2V daloby te dodakowe 10'C.Przeciez 53'C w stresie to jeszcze nie tragedia.(no i zawsze moge przestawic Volcan'a na MEDIUM lub HIGH :wink: ) Jednak teraz dzieki serii DLT3C w zupelnosc wystarcza 1.85V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ViRuSiK Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 seria dlt3c ??? a wlasnie vip ty masz ta najnowsza wersje solteka (mostki a1 ?? czy jakos tak..) ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz K. Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 A może ten proc > http://www.tedsoft.pl/cennik.php?cennik=op...2&cennikb=grupa Ja bym brał, póki jeszcze są... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 seria dlt3c ??? a wlasnie vip ty masz ta najnowsza wersje solteka (mostki a1 ?? czy jakos tak..) ??? wszystkie Solteki FRN2-L sa na mostkach A1/C1 czyli sa to wersje ultra400 oficjalnie biegajace na fsb200,moj Soltek nawet i potrafi na fsb246,ale w stu procentach stailne mam fsb240,narazie :wink: (walcze o fsb250 :P ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ViRuSiK Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 hmmmmmmmm coraz bardziej mnie przekonujesz co tego solteka... bo jak przeczytalem posta na temat abita to mi troche szczena opadla Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatboY Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 (...) a ten WinFast to niestety nic specjalnego Wiem :) Dlatego mówie żeby na serio nie brać :D Ale SS ma a Soltek chyba nie jeżeli sie myle to mnie popraw .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak777 Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 A proca nie lepiej Batona 2500??? Większa wydajność i ogólnie niezły jest ;] Płytka, hmmm, qmpel ma tego abita i coś mi tam pisał 2tygodnie temu o 3 w nocy żę ma jakieś problemy non-topper, ale byłem zbyt zaspany żeby skumać oco chodzi ;] A o tym solteku słyszałem jak narazie same dobre rzeczy ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ViRuSiK Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 mak a masz kase na bartona ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 krostry ma bardzo fajne procki,wiec z tego Xp2000+ pewnie wycisiesz te 2.4GHz na FRN2-L szczegolnie z V7+.Jednak do tego musi byc dobra zasilka.(polecam Chieftec'a 420W) pamietaj o zapewnieniu dobrej wentylacji w obudowie (zerknij tu ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ViRuSiK Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 vip oksa ale czy pamiatki wytrzymaja ?? Przypominam TwinMOSy 2x256mb 3200 (400stki) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ViRuSiK Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 aha o chlodzeniu to ja mam pojecie :-> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 vip oksa ale czy pamiatki wytrzymaja ?? Przypominam TwinMOSy 2x256mb 3200 (400stki) jasne ze wytrzymaja,no napewno nie licz na fsb240 z tymi TwinMOS'ami ,ale 11x220 przy dobrym procu jest jak najbardzie osiagalne Ja zeby wytargac synchroniczne fsb240 wywalilem na pamieci prawie 600zl :? (2x256 TwinMOS PC3700 466MHz) co i tak bylo rozwiazaniem najbardziej ekonomicznym biorac pod uwage ceny Geil'i ,OCZ'ow i Corsair'ow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...