DesoloAnimus Opublikowano 1 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2016 (edytowane) Witam, Przymierzam się do wymiany grafiki na coś wydajniejszego. Posiadam Palita 970 GTX JetStream i zdarza się że przy rozdzielczości 2560x1440 (monitor QHD) odczuję spadki wydajności poniżej 40FPS. Biorąc jak technologia, sterowniki i wydajność konfiguracji SLI poszły do przodu, problemy z sutterigiem są rzadkością ... może miało by to sens? Poczytałem tu i tam, obejrzałem parę testów niemniej wątpliwości nadal są.Z jednej strony 970 to naprawdę solidna karta (mimo okrojonego o 0.5GM RAMu ;) ), ale te niecałe 1.5 roku temu te ~1300 zł na nią poszło i szkoda teraz sprzedawać za 800-900zł. Zwłaszcza iż za 2000zł ni jak nie kupię 1080GTX. Czy warto dokupić drugiego GTX970 czy sprzedać obecnego i uderzyć od razu w coś pokroju 1080? EDIT: Inna sprawa. Czy do SLI wymagane są dokładnie taka sama karta, ten sam model tego samego producenta czy mogę podłączyć 970tkę zupełnie innego producenta? Edytowane 1 Września 2016 przez DesoloAnimus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damian25 Opublikowano 1 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2016 Kupić to warto 1070-tke bo dla 20% fps nie warto dawać 1000 zł a 3.5 |GB vram to jest mało .Tomb rider wciaga 7 Gb a bf1 5Gb Jaknyś brał np 1070 -tke to najlepsza jest palita /gainwarda2.5 slota ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DesoloAnimus Opublikowano 1 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2016 Fakt, wielkość VRAMu to nie jest coś co brałem pod uwagę. Tomb Raider i Battlefield 1 jednak ni jak mnie nie interesują. Obecnie i na dłuższa metę Total War Warhammer, StarCraft 2 (który już chodzi bez zarzutu). Co mnie frasuje to Wiedźmin 3 w 2560x1440. Jeszcze nie grałem, dotychczas leżała i się kurzyła ale niedługo się to zmieni i nie chciałbym się wówczas nieprzyjemnie zdziwić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damian25 Opublikowano 1 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2016 Wiedzmin to max 2 Gb vram ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 1 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2016 Sprzedać i uderzyć... 1070. 1080 lub ewentualnie kręcona 980Ti. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DesoloAnimus Opublikowano 1 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2016 Ciekawe to co piszecie zwłaszcza iż: AMD RX480 Crossfire vs GTX1080 vs GTX1070 vs 970 SSC SLIGTX 1070 vs GTX 970 SLI - 1080p & 2160p/4K Comparison lub test z techPowerUp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damian25 Opublikowano 1 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2016 (edytowane) Ale co zwłaszcza iż ? PODAJ PUENTE xD Taka ciekawostka na temat testów xD Edytowane 1 Września 2016 przez damian25 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DesoloAnimus Opublikowano 1 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2016 Arkham Knight to akurat najgorszy z możliwych przykładów jaki można wogóle obrać. Biorąc ile i jak monstrualnych rozmiarów niedociągnięć w kodzie, optymalizacji i całej innej masy, masy, maaaaaaasy innych problemów ta gra miała zanim wyszła.... (a wychodziła razy 2. czy nawet 3 po tym jak WB kazał Rockteady jej ściągniecie ze Steama i naprawienie). Ta gra po dziś dzień nie działa jak należy. Przejrzałem jednak w między czasie parę innych testów i choć nikt nigdzie nie krzyczy iż 970 w SLI to zły pomysł to myśląc "przyszłościowo" a zwłaszcza o grze w wyższych rozdzielczościach (jak QHD którego najczęściej używam) zacznę chyba więcej rozglądać się za 1070 lub 1080. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damian25 Opublikowano 1 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2016 No widzisz nie zakumałeś . Na filmiku 980ti ma bardzo dobry wynik wzgledem 1080 a w teście techpowerup nie i o to chodziło ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...