czarecki Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2016 Witajcie, Mam do Was pytanko ( jeśli ktoś ma taką możliwość) - jaki jest u Was pobór prądu przy podobnym zestawie? Coś mi się trochę nie zgadza bo w pulpicie w totalnym spoczynu pobór prądu wynosi u mnie 110W. Pytam bo zerknąłem jedym okiem na testy z purepcc i tam pobór jest o połowę mniejszy. Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damian25 Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2016 Moze być i 110w .Zalezy od wielu rzeczy .Sprawnosc zasilacza , bios na karcie gr , sys zarzadzania sys oszczedzania energi , dyski itp Zreszta co za róznica masz ile masz i inaczej nie bedzie xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 2 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2016 Jaki zasilacz ? Czym i jak sprawdzałeś pobór prądu ? Uwzględniłeś straty na PSU ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarecki Opublikowano 3 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2016 Zasilacz to XFX 450W. Mam miernik prądu więc tutaj pomiar jest wiarygodny. Bazowałem tylko na testach z purepc dlatego myślałem,że w spoczynku powinno pojawić mi się ok 60W Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 3 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2016 Zwróc uwagę na zasilacze używane w testach - konkretnie ich sprawność , z reguły jest to zasilacz z certyfikatem 80+ Silver / Gold . Do tego znaczenie ma sama platforma testowa - inny procek , płyta , ram , dyski etc. Także wersja karta ma znaczenie - co innego referent a co innego monco podkręcona autorska konstrukcja . PS. Gdzie widziałeś test R7 265 ? Na portalu go nie widzę , odnalazłem tylko testy HD7850 / R7 370 ( karty będące właściwie tym samym co R7 265 ) i tam pobór mocy w spoczynku jest inny niż ~60W . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom256 Opublikowano 17 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2016 Zasilacz to XFX 450W. Mam miernik prądu więc tutaj pomiar jest wiarygodny. Bazowałem tylko na testach z purepc dlatego myślałem,że w spoczynku powinno pojawić mi się ok 60W Pozdr Byc moze patrzysz na testy ze zintegorwana grafa. sprawdz czy masz wlaczany EIST i stany uspienia procesora Cx. W Windowsie ustaw zasilane na zrownowazone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...