Skocz do zawartości
pavełek

Zasiłka Modecom ISO 450P 350W (PFC)

Rekomendowane odpowiedzi

Ja kupilem ostatnio zasilke z allegro Q-TEC 550W DUAL FAN GOLD za 199 zl i dostalem w prezencie cooper shima.

Zasilka jest cicha i trzyma napiecia tak :

Voltage Sensor(s)

CPU Voltage : 1.78V

Aux Voltage : 1.58V

+3.3V Voltage : 2.53V

+5V Voltage : 4.92V

+12V Voltage : 12.40V

-12V Voltage : -12.12V

-5V Voltage : -5.10V

Standby Voltage : 5.02V

Battery Voltage : 2.94V

Zastanow sie nad czyms takim bo wydatek wiekszy ale masz swoja mala elektrownie ktora starczy ci na bardzo dlugo :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kupilem ostatnio zasilke z allegro Q-TEC 550W DUAL FAN GOLD ....

czyms takim bo wydatek wiekszy ale masz swoja mala elektrownie ktora starczy ci na bardzo dlugo :)

jasne - zwlaszcza ze ten Q-tec 550W ma REALNIE (nie chwilowo PEAK) tez max kolo 360W :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zasiłka jest OK i na pewno lepiej trzyma napięcia niż ten cały Q-TEC 550W :lol: np.: +3.3V Voltage : 2.53V :D 8O i to jest to trzymanie napięć :?: :?: :?:

Co do ciszy, regulacja obrotów działa OK i wentyl jest naprawdę cichy. Za tą kasę (135 PLN) POLECAM.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zasiłka jest OK i na pewno lepiej trzyma napięcia niż ten cały Q-TEC 550W  :lol:  np.: +3.3V Voltage : 2.53V   :D  8O  i to jest to trzymanie napięć :?:  :?:  :?:(...)

Ale on ma 8RDA+ więc zamiast 3.3V podaje mu napięcie na pamiątkach :P.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm... a ja chyba zamiast tego modecome'a wzialbym foxconn deera 400W jakos bardziej mnie przekonuje a o modecomie mozesz sobie np.: tu poczytac

dokladnie ,deer400W to bardzo dobry zasilaczyk jak nie najlepszy w klasie zasilaczy do 150zl,mialem to wiem :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem posiadaczem tytułowej zasiłki od paru dni i poważnie zastanawia mnie "syk" jaki wydaje sprzęt w trakcie, gdy dostaje większe obciążenie. Na przykład gdy zaczynam kopiować pliki, przewijać .pdf scrollem lub po prostu jadę z 3dmarkiem.

Jest to taki cichutki, metaliczny świst wydobywając się ze środka. Czy to coś nienormalnego? Czytałem posty o syczącym Chieftecu i trochę mi to przypomina, to co jest u mnie.

Czy reklamować czy nie przejmować się? BIOS i program monitorujący pokazują duże wahania napięć, więc może to syczenie

ma jakieś konsekwencje dla poprawnej pracy zasilacza ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...