Dudus8 Opublikowano 4 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2016 Posiadam AIO Corsair H80i GT, na którym fabryczne wentylatory są bardzo głośne.... Jako że BQ wydał właśnie nową serię Silent Wings 3, postanowiłem zakupić 2 sztuki 120mm High Speed. Mam w związku z tym pytanie: Mógłbym prosić o jakąś wskazówkę, jak mam poprawnie zainstalować wentylatory aby obieg powietrza był prawidłowy? Chodzi o odpowiednie "wlożenie" wentylatora, czy ma to jakieś znaczenie dla prawidłowego obiegu powietrza? Pozdrawiam Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2016 Najprościej to zamontować nowe wentylatory tak jak były zamontowane stare . Inna kwestia to czy faktycznie będzie jakaś poprawa . Może się okazać że stracisz na wydajności chłodzenia , choć patrząc po specyfikacji nie powinno być większych różnic . Hałas powinien spaść - wg. specyfikacji BQ SW3 120 mm wytwarza jakieś 10 dB hałasu mniej . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2016 10 dB to przepaść jesli chodzi o natezenie dzwieku. Czyli innymi słowy marketingowa papka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ms1979 Opublikowano 13 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2016 Mam pytanie - jakie uzyskujesz maksymalne temperatury wody przy dużym obciążeniu CPU? Mam to samo chłodzenie i u mnie temp. czasami sięga 44,5C. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...