Skocz do zawartości
Momochi

Laptop z GTX 1070 i 120hz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Jak w tytule szukam laptopa z gtx 1070 17.3" 120hz.

Do tej pory znalazłem 3: MSI GT73VR, Asus ROG GL702VS, Dell Alienware 17 R4 z czego 2 ostatnie jeszcze nie miały premiery.

Czy coś pominąłem? Jako to jest z odświeżaniem w MSI GT72VR? Jestem obecnie w Anglii czy znacie jakiś tani sklep bo z tego co widzę to ceny są podobne jak te w pl. Wiadomo kiedy test GT73 na purepc?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

https://www.dreammachines.pl/laptopy-do-gier

Ale wszystkie bodajże z 60Hz matrycami ale mogę się mylić 

60hz dla 15 bo 17 posiadają 75hz i to te które lubią się kręcić do 100hz...

Sam ich ostatnio męczyłem o te matryce i wiem że do 4-6 tygodni maja przyjść 120hz G-Sync (mogą też zrobić customowe zamówienie ale musisz wpłacić zaliczkę).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Padło na Dream Machines.Tak jak kolega Tigeree pisał na matryce 120 hz trzeba czekać 1 miesiąc (dopała 200zł). Oryginały maja 75hz z możliwością podkręcenia do 100hz.

Edit:

Jednak nie da się wstawić 120hz do tego clevo. Oczywiści nie dało się dopiero po wpłacie pieniędzy bo przed wszystko było ok..... I nie wiem co mam teraz robić, wycofać wpłatę i dalej siedzieć na starym lapku czy brać te 75hz.

Ryzykowane jest podkręcanie matrycy do wyższej częstotliwości i jak wygląda sprawa gwarancji jeśli coś pójdzie nie tak?

Edytowane przez Momochi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi