minemouse Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2016 Na wstępie dodam, że nie jestem pewien czy właśnie w tej kategorii powinienem szukać pomocy, ale wydaje mi się, że tak kategoria jest najbliższa mojemu problemowi. Otóż chciałbym przysłać obraz z komputera (stacjonarny, bez karty Wi-Fi, podłączony kablem do routera) do telewizora(Samsung UE49KS9000), najlepiej za pośrednictwem sieci(HDMI nie wchodzi w grę musiało by mieć 15-20m), Windows (10 64bit) twierdzi, że mój komputer nie obsługuje Miracasta(nie jestem pewien nawet czy TV obsługuje, na pewno działa SmartView z Galaxy S6(nie wiem czy i jaka jest różnica względem Miracasta)). Czy jest możliwość przesyłu obrazu np przez router, albo czy można dokupić moduł który wysyłałby obraz(dongle czy coś podłączane do PC)? PC: Windows 10 64bit, 4790K, Maximus VII Hero, GTX 970 StriX OC. Router: wstyd się przyznać: Orange Funbox 2.0 (Sagemcom). TV: Samsung 49KS9000S, System TIZEN Z góry dziękuję za pomoc! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2016 Zależy co chcesz uzyskać . Wiem że Kodi ( dawne XBMC ) ma opcję stremowania / udostępniania na TV , tyle że leci tylko video/audio , bez napisów . Do tego dochodzą problemy z kodekami audio/video czy licencjami ( np. kodowanie audio w plikach mkv czy mp4 ) . VLC też ma opcję streamingu etc. ale nie wiem jak to działa , nie próbowałem . Na opcję z Kodi natrafiłem przypadkiem - sprawdzałem źródła danych z poziomu TV ( jakiś kilkuleteni LG 32" ) i natrafiłem tam na kodiego . Albo samsungowskie Allshare lub podobny soft Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minemouse Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2016 Zależy co chcesz uzyskać . Wiem że Kodi ( dawne XBMC ) ma opcję stremowania / udostępniania na TV , tyle że leci tylko video/audio , bez napisów . Do tego dochodzą problemy z kodekami audio/video czy licencjami ( np. kodowanie audio w plikach mkv czy mp4 ) . VLC też ma opcję streamingu etc. ale nie wiem jak to działa , nie próbowałem . Na opcję z Kodi natrafiłem przypadkiem - sprawdzałem źródła danych z poziomu TV ( jakiś kilkuleteni LG 32" ) i natrafiłem tam na kodiego . Albo samsungowskie Allshare lub podobny soft Chodzi mi raczej o streaming obrazu tak jak w Miracascie, czyli wszystko pulpit, gry, przeglądarka, przypomniało mi się, że mam jeszcze takie cóś jak Intel Compute Stick(Atom 4x1,33Ghz 2 GB RAMu i Win 10 32bit)można by chyba użyć tego do Steam In Home Streaming(czy jakoś tak), tylko to ma BEZNADZIEJNE parametry radiowe, (WiFi to jakaś porażka, BT też). Tylko czy za pośrednictwem tego Steam-a będę mógł stremować Coś poza produkcjami ze Steama np właśnie pulpit przeglądarkę itd jeszcze może być Chrome Remote Desktop (ale o grach można zapomnieć w tym przypadku.)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 23 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2016 O grach zapomnij, za duży lag moim zdaniem, no chyba, że to rekreacyjne szachy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...