Skocz do zawartości
jakac

Do tych co mają nagrzewnice Żuka

Rekomendowane odpowiedzi

W tej nagrzewnicy średnica wewnętrzna krućców to14 mm a zewnętrzna 16 mm Możecie mi powiedzieć jak naciągnąć wąż o średnicy wewnętrznej 9 mm i ściance 2.5 mm Dzisiaj się męczyłem nad tym <span style="color:red;">[ciach!]</span>em 3 godziny i nic (wkładałem do gorącej wody i podgrzewałem zapalniczką) Napiszcie jakie stosujecie przejściówki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja wlutowalem w rurke laczowke do rurek fi 12mm (srednica zewn 13.5 mm, srednica wewnetrzna 12mm)

Dołączona grafika

arthx

całkiem fajnie ci to wyszło ale ta nagrzewnica ma rurki 6 cm+ ta dosztukowana ok 1 cm + miejsce na wąż to ci musi dużo miejsca zajmować

Napisz czym ty to zlutowałeś, ja bym tak chętnie zrobił ale napierw rurki od nagrzewnicy bym przyciął na 2 cm

arthx gdzie ty tą nagrzewnicę trzymasz przecież po dodaniu obudowy + wentylatorów i te twoje krućce (to sporo miejsca zajmuje)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde facet, wystarczy troche pomyslec.

Jedz do Castoramy i kup sobie zwykla redukcje!

dobrze że mi o tym mówisz ja nie jestem hydraulik, zaraz pojadę do obi, castoramy i poszukam jakichś reduktorów Teraz jeszcze tylko problem jak to zamocować bo na klej to będzie chyba słabo trzymac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moja nagrzewniczka byla w bardzo dobrym stanie, jedyna chemia to troche octu na przemycie wnetrza.

a z wierzchu to wodny papierek scierny i potem polerowanko (wiertarka, krazek filcu i pasta polerska do lakierow ultra-cut).

lutowalem palnikiem gazowym

na zdjeciu (i awatarku) nie byla jeszcze skonczona - dodatkowo sa jeszcze dorobione nozki z plexy (poprzczne paski) ktore sa mocowane na srubki (w celu umozliwienia rozkrecenia i zdjecia shrodu by wyczyscic czasami chlodniczke). chlodniczka stoi na zewnarz kompa - jest zbyt ladna zeby ja gdzies chowac w budzie :)

arthx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moja nagrzewniczka byla w bardzo dobrym stanie, jedyna chemia to troche octu na przemycie wnetrza.

a z wierzchu to wodny papierek scierny i potem polerowanko (wiertarka, krazek filcu i pasta polerska do lakierow ultra-cut).

lutowalem palnikiem gazowym

na zdjeciu (i awatarku) nie byla jeszcze skonczona - dodatkowo sa jeszcze dorobione nozki z plexy (poprzczne paski) ktore sa mocowane na srubki (w celu umozliwienia rozkrecenia i zdjecia shrodu by wyczyscic czasami chlodniczke). chlodniczka stoi na zewnarz kompa - jest zbyt ladna zeby ja gdzies chowac w budzie :)

arthx

arthx podeslij mi jakies fotki tej nagrzewnicy jakac@interia.pl będę bardzo wdzięczny

i tak moja będzie wyglądała lepiej :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde facet, wystarczy troche pomyslec.

Jedz do Castoramy i kup sobie zwykla redukcje!

dobrze że mi o tym mówisz ja nie jestem hydraulik, zaraz pojadę do obi, castoramy i poszukam jakichś reduktorów Teraz jeszcze tylko problem jak to zamocować bo na klej to będzie chyba słabo trzymac

Ja tez nie jestem, ale skoro istnieje takie cos jak kolanka miedziane, rurki, trojniki to pewnie inne ciekawe elementy tez moga byc przydatne.

Takie bzdety mozesz lutowac, albo kleic. Mate klei swoje bloki Loctite i musze przyzac, ze klej jest swietny (sam uzywalem go do swoich instalacji WC).

Od biedy Poxipolem tez przejdzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi