darker Opublikowano 13 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2016 Witam, Zakupiłem nowe podzespoły procesor i5 6600k , pamec G.skill 3000 mhz 2x4 GB , i płyte głowna MSI Z170A PLUS . Pierwsze pytanie czy w biosie miec ustawione MHZ na AUTO ? Drugie pytanie , odpalilem gre RUST i przy tym wlaczylem jeszcze sobie program CPU-Z w zakładce pamięc jest coś takiego jak NB Frequency i tam widniała wartość podczas odpalonej gry 3600 MHZ !? czy wszstko jest ok ? DDram Freqeuncy byl na poziomie 1066 mhz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damian25 Opublikowano 13 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2016 Tak masz na auto a jak sie bawisz w oc na msi to podnies power limit na cpu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darker Opublikowano 13 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2016 Jak narazie nie chce sie bawic w żadne OC , tylko zastanawiaja mnie czy te wartosci ram które odczytałem poprzez CPU-Z sa ok ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damian25 Opublikowano 13 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2016 tak są ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 13 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2016 Jeśli kupujesz ram 3000MHz to chyba po to żeby tak działał. Teraz działa na standardowym dla skylake 2133MHz - żeby działał szybciej wystarczy, że włączysz w biosie profil XMP. NB Frequency jest bardziej zależne od częstotliwości CPU - u ciebie jest ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darker Opublikowano 13 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2016 Dziękuje za informacje :) . Martwilem i dziwilem sie tylko ta wartosci w nb frequency , pozdrawiam ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...