Aloth_ Opublikowano 14 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2016 Cześć, Mój PC: Thermaltake 630W Radeon R9 390 DDR3 4x4GB 2400 cl11 Gigabyte GA-Z97-HD3 i5 4590 Zastosowanie: gry Planuje wymianę procesora w moim kompie, jednocześnie zostając na platformie 1150. Niestety nie wziąłem od razu procka z odblokowanym mnożnikiem... Wiem, że podobnych wątków jest sporo jednak każdy przypadek jest nieco inny. Ogólnie zastanawiałem się nad Broadwellami (i5 5675c, i75775C), i teraz: 1. czy watro dopłacać do i7 5775C, mając na uwadze że ma mi posłużyć na dłuższy czas, także w dalszej przyszłości do nowej karty. (niestety ceny i7 5775C są dość wygórowane) 2. czy uwzględniając moją obecną kartę i7 5775C da znaczącą różnicę na plus w porównaniu do i5 5675C 3. czy po prostu lepiej wziąć np.: i7 4590K 4. a może bez sensu jest wymieniać sam procek w tym momencie :D Jak uważacie? Dzięki za odpowiedzi... pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 14 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2016 IMHO słaby pomysł o ile nie odczuwasz drastycznie niskiego taktowania tego cepa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwniak Opublikowano 14 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2016 Teraz bez sensu. Jak będziesz wymieniał kartę kup i7k i stawiaj na 4,5GHz. No chyba, że masz monitor 1440p lub 4k, to wtedy już teraz CPU i GPU. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hvast87 Opublikowano 14 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2016 Na Twoim miejscu bym nic nie zmieniał tym bardziej że płyta średnio się nadaje do podkręcania. Tylko grać bo masz i tak mocny sprzęt. W biosie tylko ustawić aby 3,7GHz działało na 4 rdzeniach. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieterman1982 Opublikowano 14 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2016 Możesz rozglądać się za używką w dobrej cenie i7 4790k. On ma wysokie bazowe taktowania (nie trzeba kręcić w sumie), oraz nadal całkiem dobrą wydajność, w stosunku do bieżących generacji. Nie, żebym zachwalał, ale sam do tej pory używam i żadna nowość intela nie przekonała mnie do zmiany... Przyrost jest praktycznie żaden. Liczę mimo wszystko, że po premierze ZEN intel przyspieszy, ale to nie jest temat na najbliższe miesiące. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aloth_ Opublikowano 15 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2016 Ok, dzięki za wasze opinie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...