Nick126 Opublikowano 15 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2016 Cześć, mam następujący problem z dyskiem zewnętrznym. Po podłączeniu system go widzi (usuń sprzęt usb i w innych oknach można go odnaleźć), lecz nie widać go w eksploratorze. Poszukałem odpowiedzi na podobne problemy. W zarządzaniu komputerem i dyskami go odszukałem, ale coś chyba jest nie tak... Gdy robi "zainicjuj dysk" i wybieram styl partycji mbr wyskakuje błąd: "Żądanie nie powiodło się z powodu krytycznego błędu sprzętowego urządzenia.", a w przypadku gpt: "Nie można przekonwertować podanego dysku, ponieważ rozmiar jest mniejszy niż wymagane..." Gdy wchodzę w właściwości (w oknie zarządzania dyskami) to "Stan urządzenia: działa poprawnie.", gdy przechodzę na zakładkę wolumin dysk jest nie zainicjowany i wszędzie po 0mb. Proszę o pomoc, nie wiem czy to wina w sprzęcie czy oprogramowaniu. Dysk w ostatnim czasie był podłączony przez USB poprzez monitor, który był odłączany dość często (prawdopodobnie bez bezpiecznego usuwania sprzętu). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 15 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2016 Życie jest za krótkie na bezpieczne usuwanie sprzętu. Masz jeden komp z zainstalowanym softem od WD czy gdzieś indziej też go nie widać? Z tego co wyrzuciło google to 07A8 jest dość problematycznym dyskiem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nick126 Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2016 Na innym sprzęcie jest tak samo - nie można otworzyć zawartości, ale już np. w bezpiecznym usuwaniu sprzętu jest widoczny i mogę go usunąć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...