Janosik303 Opublikowano 17 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2016 Witam, mam możliwość kupienia tego dysku za niska cenę. Opłaca się czy lepiej dozbierać na coś lepszego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 17 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2016 Niska cena to znaczy ile ? Generalnie ten SSD to dość stara ( ~2013 rok ) i niezbyt wydajna konstrukcja , w teorii 360 mb/s przy odczycie i 130 mb/s przy zapisie - testy w syntetykach to potwierdzają . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik303 Opublikowano 17 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2016 Niska cena to znaczy ile ? Generalnie ten SSD to dość stara ( ~2013 rok ) i niezbyt wydajna konstrukcja , w teorii 360 mb/s przy odczycie i 130 mb/s przy zapisie - testy w syntetykach to potwierdzają . Mam do go do kupienia za 50zł bo mam karte podarunkową na 100 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 17 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2016 Jak za 50 zł to go możesz brać . Pokaż jeszcze ( jak możesz ) screen z Crystal Disk Info oraz Crystal Disk Mark - zobaczymy ile czasu pracował , ile zapisał / odczytał TB oraz jakie ma aktualne osiągi . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik303 Opublikowano 17 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2016 Jak za 50 zł to go możesz brać . Pokaż jeszcze ( jak możesz ) screen z Crystal Disk Info oraz Crystal Disk Mark - zobaczymy ile czasu pracował , ile zapisał / odczytał TB oraz jakie ma aktualne osiągi . Spokojnie to nówka jest czyli chyba tych danych nie potrzeba? :D Będzie lepszy od hd502ij czy jakoś tak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 17 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2016 64GB za 150 zł? Bez sensu. 64GB to bardzo mała pojemność. Pod Windows to trochę mało. Dołóż kolejne 50 zł i kup Adata sp920 128 GB. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik303 Opublikowano 17 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2016 64GB za 150 zł? Bez sensu. 64GB to bardzo mała pojemność. Pod Windows to trochę mało. Dołóż kolejne 50 zł i kup Adata sp920 128 GB. Nie wystarczy mi to na system i jakieś podstawowe pliki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 17 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2016 A skąd ja mam to wiedzieć? SSD uzależnia, każdy soft uruchamiany potem z hdd podnosi ciśnienie użytkownika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik303 Opublikowano 17 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2016 A skąd ja mam to wiedzieć? SSD uzależnia, każdy soft uruchamiany potem z hdd podnosi ciśnienie użytkownika. Dobrze to powiedz mi jak to działa bo ja za bardzo tego nie ogarniam. Czy jeżeli na ssd bede miał tyko system, a reszte plikow na hdd to komputer i tak bedzie sie uruchamial powoli? Bo na moim aktualnym dysku czysty system uruchamia sie ponad 3 minuty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 17 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2016 System uruchomi się szybko. Co to za system? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik303 Opublikowano 17 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2016 System uruchomi się szybko. Co to za system? Zwykła 7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 17 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2016 W dzisiejszych czasach dysk systemowy ~60GB jest bardzo ciasny (przy czym ja też na taki dysk instaluję po prostu programy, a nie tylko i wyłącznie sam system). Jak masz ten bon 100zł, to może jest możliwość użyć go przy zakupie pojemniejszego dysku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik303 Opublikowano 17 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2016 W dzisiejszych czasach dysk systemowy ~60GB jest bardzo ciasny (przy czym ja też na taki dysk instaluję po prostu programy, a nie tylko i wyłącznie sam system). Jak masz ten bon 100zł, to może jest możliwość użyć go przy zakupie pojemniejszego dysku? No ja wiem, tylko że ja jeszcze pełnoletni jestem i stałego zarobku nie mam, więc cięzko jest mi zarobić dodatkowe 50zł ;/ A uruchamianie systemu ponad 5 minut mnie juz denerwuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 17 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2016 A do jakiego sklepu masz ten talon na balon? Mają ofertę online? To znajdziemy coś parę groszy tańszego ale 120-128GB może. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik303 Opublikowano 17 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2016 A do jakiego sklepu masz ten talon na balon? Mają ofertę online? To znajdziemy coś parę groszy tańszego ale 120-128GB może. Empik... szału to tam nie ma, ale może się coś uda znależć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 17 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2016 No niestety, wybór mały i drogo. Poniżej 200 zł z większego dysku mają tylko http://www.empik.com/dysk-ssd-premier-pro-sp600-128gb-sata3-2-5-360-130-mb-s-9-5mm-adata,p1073186215,elektronika-p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik303 Opublikowano 17 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2016 To ja chyba przy tym zostane, bo ta karte mam calkowicie za darmo, i sie konczy za miesiac chyba. Chyba ze ktos jeszcze cos znajdzie. Dziekuje za pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...