Skocz do zawartości
lantanik

Komputer [3,000-3500 zł] - do grafiki UE4/ 3d / gier / montażu filmów

Rekomendowane odpowiedzi

1. Zestaw do grafiki i gier (chciałbym pobawić się w animacje, montaż filmów, modelowanie 3d, rendering)

2. Budżet 3000-3,500 zł - tutaj mała uwaga, jeżeli warto do czegoś dopłacić, bo jest to skok technologiczny, bardziej przyszłościowy produkt to chciałbym prosić o uwzględnienie tego w propozycji

3. Ze starego kompa mogę wziąć napęd, dysk twardy HDD, zasilacz 700W, napęd

4. Czy będę robił OC? Na początku nie chciałbym, ale jeśli pozwoli to uzyskać znaczące efekty, a sprzęt wytrzyma te kilka lat to może warto...

Byłbym wdzięczny za pomoc specjalistów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 lat to trochę dużo dla PSU .

Na razie może zostać ale na dłuższą metę warto go wymienić .

Zamiast brać płytę na Z170 + ramy 3000 mhz warto kupić płytę na B150 + ramy 2133 mhz , wyjdzie taniej a równie wydajnie .

Do tego do I7 warto kupić lepsze chłodzenie niż box np. SPC Fera 3 .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć Panowie,

Trochę czasu minęło od ostatniej propozycji. Chciałbym już ostatecznie zamówić komputer. Ostatnia wersja, która wydawała się najlepszym stosunkiem jakości do ceny, jest ta z poniższego linku:

https://www.morele.net/inventory/info/S6OopV/

Czy coś powinniśmy zmienić, może zaraz będą jakieś nowe modele, z innowacyjną technologią (słyszałem, że premiera nowych procków ma być na dniach). Wiem, że bardzo polecane było chłodzenie Grandis, ale niestety jest niedostępne w morele.net i nie wiadomo kiedy będzie na stanie.

Wiem też, że purepc ma kody na złożenie kompa/ darmową dostawę od morele.net ktoś coś wie na ten temat? ;) 

Dzięki i pozdrowienia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi