Skocz do zawartości
QualityATTACK

Nowy komputer do biurowego zastosowania wraz z monitorem do 2000 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Tak jak wyżej. Niestety po 3 latach wypadłem kompletnie z obiegu podzespołów komputerowych. Poszukują coś do biura - proste programy, arkusze kalkulacyjne + włączony chrome. Nie potrzebuję dedykowanej karty graficznej - nie będzie służył do grania. Oczekuję coś może na i5 jeżeli da radę 4 rdzenie, 4 gb RAM, SSD min. 120 GB. HDD można pominąć - cała baza arkuszy po tylu latach wynosi 200 mb ;)

Monitor - aktualnie jest małe, stare pudło - do zmiany. Klawiatura, myszka będą pasować.

Za pomoc z góry dziękuję, jeżeli więcej jakiś pytań to chętnie odpowiem.

Pozdrawiam!

EDIT. Zapomiałęm dodać, że windows będzie również potrzebny, nie chcę bawić się w pirata w szczególności, że to komputer dla kogoś :)

Edytowane przez QualityATTACK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I5 do typowego kompa biurowego to overkill .

Pentium G4400 + płyta na H110 + 4GB DDR4 2133 mhz , maksymalnie I3 6100 .

Do tego Goodram Iridium Pro 240GB za ~300 zł  , jakaś prosta i tania buda np. Zalman Z1 czy Raintek Arcadia i zasilacz 350W np. Corsair VS .

Monitor - potrzebujesz FHD czy mniej ?

Wstępnie proponuję Lenovo ThinkVision E2054 za 369 zł - 19.5" , rozdziałka 1440x900 i matryca IPS , z wad - tylko złącze D-Sub .

FHD - Asus VS229NA-W za 448 zł lub AOC i2276Vwm za 468 zł , pierwszy ma matrycę VA a drugi IPS .

Może też być LG 22MP58VQ-P za 499 zł .

OS - Win 10 BOX PL za 467 zł

Ceny z morele.net .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

https://www.morele.net/inventory/info/v6I80u/

Niestety cena przekroczyła 2000. Wyszło prawie 400 zł za dużo. Oczekuję ceny MAX 2000 zł wraz z monitorem i windowsem i oczywiście napęd, bo jakoś muszę zainstalować windowsa.

Edytowane przez QualityATTACK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja brałbym jakiegoś poleasingowego kompa z i5 8GB ram + ssd. Windows w komplecie z kompem. Będzie kasa na fajny monitor, klawiaturę itd.

http://allegro.pl/komputery-stacjonarne-486?string=i5%203470&bmatch=lm_v4_hou_sqm_sw-ele-1-1-0829&price_to=1100

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 Płyta główna ASRock H110M-HDS, H110M, DDR4, SATA3, USB 3.0, mATX (90-MXB150-A0UAYZ) 225,00 zł 
2 Obudowa SilentiumPC Brutus S20 Pure Black (BT-S20) 89,00 zł 
3 Zasilacz Corsair VS Series 350W 80PLUS 120mm FAN (CP-9020095-EU) 153,00 zł 
4 Dysk SSD GoodRam Iridium Pro 240GB (SSDPR-IRIDPRO-240) 305,00 zł 
5 System operacyjny Microsoft Windows 10 Home PL 32/64-bit BOX KW9-00250 467,90 zł

6 Procesor Intel Pentium G4400, 3.3GHz, 3MB, BOX (BX80662G4400) 239,00 zł 
7 Pamięć GoodRam 4GB,2133MHz,DDR4,CL15 (GR2133D464L15S/4G) 77,01 zł 
8 Napęd LG SuperMulti GH24NSD1 RBBB  50,00 zł 
9 Monitor iiyama E2083HSD-B1 19.5''/LED/TN/HD+/5ms/12mln:1/D-sub/DVI-D Czarny 389,00 zł 
1994,91

na nic więcej nie starczy jak chcesz nówkę

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najtaniej i moim zdaniem najlepiej kupić tak jak Klaus pisze, poleasingowy komp z 1-2 letnią gwarancją.

Polecam AMSO Można emailowo negocjować cenę, wyposażenie, gwarancję itd.. co polecam. System masz w gratisie zazwyczaj, bo to Delle, HP itp. Monitory również ma.

Edytowane przez NostradamuSek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

plusik na ASMO, kupiłem od nich już trochę sprzętu i w każdym przypadku byłem zadowolony. Raz zapomnieli naklejek spolszczających klawiaturę, ale po moim pytaniu, przy następnym zamówieniu, wsadzili dwie. Pisze to informacyjnie, bo zazwyczaj ludzie nadają na kiepskich kontrahentów, a tych dobrych nie ma kto chwalić :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najtaniej i moim zdaniem najlepiej kupić tak jak Klaus pisze, poleasingowy komp z 1-2 letnią gwarancją.

Taki komp też nie jest idealny. Jak Ci siądzie ten nietypowy zasilacz (po tych 1-2 latach oczywiście) w takim markowym kompie, to jest problem. Płyty główne też zwykle są nietypowe (po tym co widziałem w DELL i HP). Stan tych komputerów też może być różny (w pracy miałem egzemplarz, z jakimiś wyjechanymi łożyskami bo głośno piłował podczas pracy). Także są pewne plusy, ale trzeba też pamiętać o minusach.

Edytowane przez Kyle
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki komp też nie jest idealny. Jak Ci siądzie ten nietypowy zasilacz (po tych 1-2 latach oczywiście) w takim markowym kompie, to jest problem. Płyty główne też zwykle są nietypowe (po tym co widziałem w DELL i HP). Stan tych komputerów też może być różny (w pracy miałem egzemplarz, z jakimiś wyjechanymi łożyskami bo głośno piłował podczas pracy). Także są pewne plusy, ale trzeba też pamiętać o minusach.

Mam dobrą opinię o Dellach, a mam pancerne T3400 (2008), T3500 (2011), M6500 (2010), 0 awarii.

Obecnie może kupię Dell Precision T1700 za ok 800 zł , rocznik 2012 lub 2013 z (zasilacz Gold 365W, Xeon E3-1240 v3, 16GB Ram, Quadro K2000, 256 GB SSD ), oczywiście system w cenie... ale czekam na decyzję o sprzedaży.

Edytowane przez NostradamuSek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi