iczek Opublikowano 22 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2016 Witam Forumowiczów, Chciałbym podpytać czy ktoś z Was spotkał się z podobnym problemem do mojego i ew. prosić o poradę. Posiadam kartę GeForce GTX 860M na dość mocnym laptopie Asus N551J. Zakupiłem go w sumie specjalnie dla karty także. Niestety, po zmianie systemu z oryginalnego Windows 8 na konieczny (wymogi firmowe) upgrade na Windows 10 Pro, przestałem móc poprawnie instalować upgrade sterowników do GeForca, a od dłuższego czasu już w ogólnie nie mogę w systemie wgrać poprawnie sterowników do Nvidia. Na liście urządzęń świeci mi się Display i system znajduje stery , ale zawsze otrzymuje komunikat o błędzi einstalacji. Instalacja poprzez Experience też kończy się lakonicznym komunikatem o błędzie i koniec. Obdzwaniam pomoc Asusa i zawsze doradzają mi przywrócenie ustawień fabrycznych poprzez reset BIOS. Czynię to, ale efekt jest dokładnie taki sam. Nawet na starych sterach oryginalnych i bez nich, nie mogę zainstalować tej karty. Czy może ktoś spotkał się z tym problemem? PS Powrtó do windows 8 jest niemożliwy niestety. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Setnik Opublikowano 23 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2016 Niestety nie pamiętam jak to było w win 10 lecz musisz, w systemie wyłączyć automatyczna aktualizacje sterowników wywalić sterowniki do grafiki NV potem wejść w awaryjny wywalić sterowniki do intela, restart i instalujesz sterowniki do intela restart, po restarcie instalujesz do grafiki i powinno działać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...