upsidedown Opublikowano 22 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2016 Witam.Niedawno zakupiłem i7 4770(non K,aktualnie @4.2) + do tego mobo Asrock z87 Extreme 4.Dzisiaj biję sie z myślą czy i5 6600K nie byłby lepszym zakupem.Budżet miałem ograniczony 1.3k na cpu oraz mobo. Teraz moje zmartwienie, jak uważacie czy ta i7 wystarczy jeszcze na 2-3 lata do gry w FHD ew 2k. Planuję zakupić za 2 miesiące GTX'a 1070(tak wiem na cpu i mobo nie miałem a na karet już tak).Zakupiłem ten zestaw gdyż stara jednostka na fx 8370 ulega zniszczeniu i na szybko potrzebowałem mieć pc. Więc jak myślicie czy ten procesor daje rade i czy da rade wytrzymać następne 3 lata czy lepiej już odkładać pieniądze na coś nowego.P.S PC używam do gier/renderowane filmów oraz C4D/Blender. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hvast87 Opublikowano 22 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2016 Wystarczy :-) 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...