Floki Opublikowano 25 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2016 Witam, nie wiem czy dobrze robie że zakładam tutaj taki post no ale sprawa wygląda następująco. Jestem na kierunku informatycznym (1rok, szkoła średnia) i mam wykonać referat odnośnie procesorów, wszystko gładko szło aż do momentu wyjaśnienia działania procesora. Chodzi mi o dokładne działanie, krok po kroku żebym ja zrozumiał a potem przekazał to klasie. Nie dawajcie żadnych linków do wikipedi i innych stron. Przepatrzyłem naście linków odnośnie tego i mało rozumiem.Chyba że macie jakiś link w którym wszystko jest jasno rozpisane. Proszę o pomoc. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 25 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2016 Internet aż trzeszczy od tych najprostszych do bardzo rozbudowanych opisów. Nie potrafisz czytać ze zrozumieniem lub wybrać z kilku źródeł i spłodzić zwięzłe streszczenie? 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 25 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2016 Na pewno znajdzie się kilka opisów na tyle prostych w rozumieniu że to wystarczy jakoś zebrać do kupy i napisać. Nie będziesz jedynym co taki referat wykona korzystając z literatury fachowej czy opisów z netu jak działa procesor. Wystarczy się wysilić. Nie jest to specjalnie skomplikowane . Wystarczy pomyśleć ;) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 25 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2016 (...) Wystarczy pomyśleć ;) Narząd nieużywany zanika... 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Floki Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2016 To nie jest problem. Nie byłem uczony, nie miałem informatyki w gimnazjum :v To jest początek i zgłosiłem się do prezentacji odnośnie procesorów (taki temat został mi przydzielony). Potrzebuje jedynie informacji odnośnie działania procesora. Przepływ informacji, co sie dzieję w danym momencie cyklu itd...Miałem nadzieję że ktoś miły rozpisałby to w punktach lub/i wytłumaczył na podstawie jakiegoś schematu, od podstaw. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2016 To jak z gotowaniem :Masz składniki ( dane do przetworzenia ) To do GARA ( procesor ) a Wychodzi gotowe obliczenie np Zupa Pomidorowa. Ekchm czasami zakalec wyłazi ale to już inna historia.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...