Skocz do zawartości
Floki

Jak działa procesor?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, nie wiem czy dobrze robie że zakładam tutaj taki post no ale sprawa wygląda następująco. Jestem na kierunku informatycznym (1rok, szkoła średnia) i mam wykonać referat odnośnie procesorów, wszystko gładko szło aż do momentu wyjaśnienia działania procesora. Chodzi mi o dokładne działanie, krok po kroku żebym ja zrozumiał a potem przekazał to klasie. Nie dawajcie żadnych linków do wikipedi i innych stron. Przepatrzyłem naście linków odnośnie tego i mało rozumiem.Chyba że macie jakiś link w którym wszystko jest jasno rozpisane.

Proszę o pomoc.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na pewno znajdzie się kilka opisów na tyle prostych w rozumieniu że to wystarczy jakoś zebrać do kupy i napisać. Nie będziesz jedynym co taki referat wykona korzystając z literatury fachowej czy opisów z netu jak działa procesor.  Wystarczy się wysilić. Nie jest to specjalnie skomplikowane . Wystarczy pomyśleć ;)

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie jest problem. Nie byłem uczony, nie miałem informatyki w gimnazjum :v To jest początek i zgłosiłem się do prezentacji odnośnie procesorów (taki temat został mi przydzielony). Potrzebuje jedynie informacji odnośnie działania procesora. Przepływ informacji, co sie dzieję w danym momencie cyklu itd...
Miałem nadzieję że ktoś miły rozpisałby to w punktach lub/i wytłumaczył na podstawie jakiegoś schematu, od podstaw. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi