Skocz do zawartości
Trendzik

GRY WOLNO CHODZĄ !!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam taki problem: Gry takie jak Colin3 i Toca3 tną się !! W TOCE to się grać prawie nie da , a w Colina tak sobie ale też nie jest super!!!

W czym problem????

Mój Konfing:

ATHLON XP 2200+

EPOX KT400A

512 RAM DDR 333Mhz

Gainward GeForce 4 Ti 4200 64Mb DDR AGP 8x

Dysk Seagate Barracuda 40GB 7200

Windows 98SE PL

Nie wiem czemu te gry tak chodzą! U innych na słabszych kompach chodzą szybciej niż u mnie !!!!!

POMOCY !!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siema

Zainstalowałem i oto moja opinia:

Testowałem 2 gry :

COLIN MCRAE RALLY 3-(Max detali i wysoka rozdziałka w 32bit) zero cięcia się chodzi świetnie

TOCA RACE DRIVER - a tu może troche lepiej ale i tak tnie się !! Przeszkadza to w grze ! Na najładniejszej i na najbrzydszej grafice chodzi identycznie tzn. haczy i to czasami mocno !!!

Te sterowniki jakby pomogły na Colina 3 a nie pomogły na TOCE !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siema

Zainstalowałem i oto moja opinia:

Testowałem 2 gry :

COLIN MCRAE RALLY 3-(Max detali i wysoka rozdziałka w 32bit) zero cięcia się chodzi świetnie

TOCA RACE DRIVER - a tu może troche lepiej ale i tak tnie się !! Przeszkadza to w grze ! Na najładniejszej i na najbrzydszej grafice chodzi identycznie tzn. haczy i to czasami mocno !!!

Te sterowniki jakby pomogły na Colina 3 a nie pomogły na TOCE !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A system to i tak zmieniłbym. 

Nawet jeśli będzie wszystko ok.

masz ty stary cierpliwosć... m.in. z braku cierpliowści nie odpowidadam w takich topicach.. a co do załozyciela... przynajmniej nie jestes lamerem który twierdzi ze wie wszystko a nie wie nic ;) RE5PECT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trendzik, pisałeś że nie masz zainstalowanego Service Packa. Zainstaluj go bo warto. Inaczej nazywa się to VIA 4 in 1. Powinieneś mieć go na CD dołączonym do płyty głównej, a jak nie to poszukaj w internecie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zainstalowałem już tego Service Pack-a !

Ale nie wiem do czego on służy ???

Są to chyba najnowsze sterowniki ? Prawda !

Mam jeszcze jeden problem a mianowicie , nieraz w grach coś się dzieje z dźwiękiem ?? Dźwięk jest ale tak dziwnie szumi ! Nie zawsze ale zdaża się ! Karte mam zintegrowaną z płytą główną ! Realtek AC97

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będzie lepiej chodzić jak będziesz miał WINDOWS XP PRO+VIA SERVICE PACK 4.48 + najnowsze detonatory. TOCA powinna chodzić wtedy dobrze. Wydaje mi się że masz cos w systemie namieszane :wink:

Instaluj Xp i daj znać co i jak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siema

Pytałem jednego ziomka co sądzi w tej sprawie a on powiedział cytuje:

''ciekawe rozwiazanie - nowy system.....

po pierwsze sprawdz ustawienia gier... moze przesadzasz z rozdzielczosciami i detalami

(przy ti4200 1600x1200 i max detali nie ma szans).

po drugie zauwaz czy zwolnien nie powoduje dysk (slychac to, a gra staje i po chwili rusza).

po trzecie - musisz wiedziec jaka masz karte dzwiekowa - jezeli integrowana z plyta to ona moze stanowic problem. osobiscie mam r9700, a2000+, 1gb ramu i 2x80 gb 7200, a do tego live 5.1 - niby nic sie nie ttnie ale czasem sa klopoty spowodowane przez dzwiekowke...

dopiero jak zerkniesz na powyzsze zainstaluj nowe windowsy''

Może on ma racje ! Ja mam karte zintegrowaną z płytą główną !

Co o tym sądzicie ????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi