Trendzik Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 Witam Mam taki problem: Gry takie jak Colin3 i Toca3 tną się !! W TOCE to się grać prawie nie da , a w Colina tak sobie ale też nie jest super!!! W czym problem???? Mój Konfing: ATHLON XP 2200+ EPOX KT400A 512 RAM DDR 333Mhz Gainward GeForce 4 Ti 4200 64Mb DDR AGP 8x Dysk Seagate Barracuda 40GB 7200 Windows 98SE PL Nie wiem czemu te gry tak chodzą! U innych na słabszych kompach chodzą szybciej niż u mnie !!!!! POMOCY !!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 Hmm dziwna sprawa, może formata zrobić ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trendzik Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 Kilka osób mówiło abym zmienił system na WindowsXP ,ponieważ to jest wina Windowsa98SE dla którego ta konfiguracja jest za dobra !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 Zrób formata i zainstaluj Windows Xp. Czemu pracujesz jeszcze na Win98?? Zainstalowałeś service packa?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trendzik Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 Właśnie planuje zmiane na WindowsXP ! Tylko nie wiem który ? Professional czy HomeEdition?? Nie zainstalowałem żadnego ServicePack !! A co to wogóle jest ??? Skąd to wziąć ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 Zainstaluj Windows Xp Professional. http://www.benchmark.pl/archiwum2003/czerw...ion_drivers_448 Zainstaluj to i będzie wszystko ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trendzik Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 Napewno to pomoże????? CZy to bezpieczne ????? Najpierw mam zainstalować WindowsXP a później te sterowniki???? Czy mam je teraz zainstalować na mój Windows98SE ????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 Zainstaluj te stery na windows 98se. Musi pomóc jak je nigdy wcześniej nie instalowałes. Jest to bezpieczne.Są to sterowniki do płyty głównej. Ściągnij i instaluj je od razu. Daj znać co i jak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 A system to i tak zmieniłbym. Nawet jeśli będzie wszystko ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donio Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 Jak nie pomorze to formatuj dysk i instaluj Win Xp jak używasz go tylko do grania, film, mp3 to instaluj HE. Tak wogule instalowałeś stery nowe do grafiki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trendzik Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 Siema Zainstalowałem i oto moja opinia: Testowałem 2 gry : COLIN MCRAE RALLY 3-(Max detali i wysoka rozdziałka w 32bit) zero cięcia się chodzi świetnie TOCA RACE DRIVER - a tu może troche lepiej ale i tak tnie się !! Przeszkadza to w grze ! Na najładniejszej i na najbrzydszej grafice chodzi identycznie tzn. haczy i to czasami mocno !!! Te sterowniki jakby pomogły na Colina 3 a nie pomogły na TOCE !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trendzik Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 Siema Zainstalowałem i oto moja opinia: Testowałem 2 gry : COLIN MCRAE RALLY 3-(Max detali i wysoka rozdziałka w 32bit) zero cięcia się chodzi świetnie TOCA RACE DRIVER - a tu może troche lepiej ale i tak tnie się !! Przeszkadza to w grze ! Na najładniejszej i na najbrzydszej grafice chodzi identycznie tzn. haczy i to czasami mocno !!! Te sterowniki jakby pomogły na Colina 3 a nie pomogły na TOCE !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trendzik Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 Nie nieinstalowałem nowych sterowników do karty graficznej ! Te sterowniki co mam są z 25.10.2002 to nie są aż tak stare !! Skąd wziąć nowe sterowniki do Gainward GeForce4Ti PowerPack Ultra 650/ AGP 8x ????????????? Takie aby były stabilne ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noob999 Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 "Te sterowniki co mam są z 25.10.2002 to nie są aż tak stare " OMG zOnK detonatory sa wszedzie na necie poszukaj aa bede dobry www.benchmark.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koz@k Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 www.nvidia.com Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlaveBlade Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 A system to i tak zmieniłbym. Nawet jeśli będzie wszystko ok. masz ty stary cierpliwosć... m.in. z braku cierpliowści nie odpowidadam w takich topicach.. a co do załozyciela... przynajmniej nie jestes lamerem który twierdzi ze wie wszystko a nie wie nic ;) RE5PECT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 Detonator 44.03 www.benchmark.pl w dziale download Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomówki Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 Trendzik, pisałeś że nie masz zainstalowanego Service Packa. Zainstaluj go bo warto. Inaczej nazywa się to VIA 4 in 1. Powinieneś mieć go na CD dołączonym do płyty głównej, a jak nie to poszukaj w internecie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trendzik Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 Zainstalowałem już tego Service Pack-a ! Ale nie wiem do czego on służy ??? Są to chyba najnowsze sterowniki ? Prawda ! Mam jeszcze jeden problem a mianowicie , nieraz w grach coś się dzieje z dźwiękiem ?? Dźwięk jest ale tak dziwnie szumi ! Nie zawsze ale zdaża się ! Karte mam zintegrowaną z płytą główną ! Realtek AC97 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 Sterowniki są po to aby system chodził stabilnie i był wydajny. Bez tych sterowników na systemach 9X system traci bardzo dużo na wydajności. Na Xp mniej.BEZ TYCH STERÓW GRY BĘDĄ GORZEJ CHODZIC!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trendzik Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 A jak bym miał WindowsaXP Professional PL + Service Pack (najnowszy) to gry chodziły by jeszcze lepiej???? Bo nie wiem czemu ta TOCA RACE DRIVER tak dziwnie chodzi??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 Będzie lepiej chodzić jak będziesz miał WINDOWS XP PRO+VIA SERVICE PACK 4.48 + najnowsze detonatory. TOCA powinna chodzić wtedy dobrze. Wydaje mi się że masz cos w systemie namieszane :wink: Instaluj Xp i daj znać co i jak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trendzik Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 Przedchwilą grałem w COLINA3 i gra dalej tnie!!!! Ale nie tak bardzo , ale tnie !!! Może komputer mam popsuty?????? Zainstaluje WindowsXP+Service Pack+Detonatory i zobacze jak to będzie!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 Jak zainstalujesz to daj znac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
millor Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 Ja wole 98 ten xp TO <span style="color:red;">[ciach!]</span>NIA I TYLEJa wole 98 ten xp TO <span style="color:red;">[ciach!]</span>NIA I TYLE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
millor Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 COŚ MI SIĘ POMYLIŁO PRZY PISANIU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 Ja wole 98 ten xp TO <font color="#FF0000">[ciach!]</font> I TYLEJa wole 98 ten xp TO <font color="#FF0000">[ciach!]</font> I TYLE Chyba to miało być na odwrót :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trendzik Opublikowano 13 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2003 Siema Pytałem jednego ziomka co sądzi w tej sprawie a on powiedział cytuje: ''ciekawe rozwiazanie - nowy system..... po pierwsze sprawdz ustawienia gier... moze przesadzasz z rozdzielczosciami i detalami (przy ti4200 1600x1200 i max detali nie ma szans). po drugie zauwaz czy zwolnien nie powoduje dysk (slychac to, a gra staje i po chwili rusza). po trzecie - musisz wiedziec jaka masz karte dzwiekowa - jezeli integrowana z plyta to ona moze stanowic problem. osobiscie mam r9700, a2000+, 1gb ramu i 2x80 gb 7200, a do tego live 5.1 - niby nic sie nie ttnie ale czasem sa klopoty spowodowane przez dzwiekowke... dopiero jak zerkniesz na powyzsze zainstaluj nowe windowsy'' Może on ma racje ! Ja mam karte zintegrowaną z płytą główną ! Co o tym sądzicie ???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 13 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2003 To wyłącz w biosie dźwięk. Karta dźwiękowa może być przyczyną ale nie musi Ja stawiałbym jednak na system. Wszystko powinno być ok jak zainstalujesz Xp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
millor Opublikowano 13 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2003 a ja nie lubie XP się sypie i te servic paki nonstop trza instalować kurfa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...