szczepan Opublikowano 27 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2016 (edytowane) Witam Składam kompa pod 6700k (kupiłem tanio i nie będę zmieniał ) Komputer do wszystkiego. Nie będę podkręcał, raczej .Płyta fajnie jak by miała USB 3.1 . Karta to chyba gtx 1060 3gb którą planuję wymienić ,powiedzmy za rok . Pamięci nie mam pojęcia. Zasilacz mam . Budżet raczej nie duży ale nie mam określonego dokładnie.Tanio i dobrze. Jakieś propozycje ? Edytowane 27 Września 2016 przez szczepan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 27 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2016 Może zmodyfikuj ten zestaw z głównej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepan Opublikowano 27 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2016 (edytowane) Drogie te płyty. Budżet powiedzmy 1500zł na grafikę, płytę, pamięci, i chłodzenie . Edytowane 27 Września 2016 przez szczepan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 27 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2016 Jak nie będziesz kręcił to wystarczy płyta na B150 np. MSI B150M Mortar za 345 zł . Do tego 2x8GB DDR4 2133 mhz np. G.Skill Aegis 4 za 313 zł , Cruciale Vengeance LPX za 334 zł albo nasze Goodramy PLAY za ~280 zł . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 27 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2016 Tak ale nadal z tego budżetu brakuje mu 150-250PLN pod GPU i chłodzenie. Generalnie bardzo niewyważony będzie ten zestaw, a jak jeszcze przez przypadek cep okaże się czymś na miarę selektu... Straszny pokrak-PC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepan Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2016 (edytowane) Karta ok.1000 zł. ,płyta 350 zł. ,może z czasem wymienię na Z170 , pamięci kupię 8gb narazie w jednej kości , potem dokupie ,chłodzenie to ze 100 zł. Edytowane 28 Września 2016 przez szczepan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2016 I takie techniczne pytanie - ile lat ma ten L8? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepan Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2016 Rok . Da radę bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepan Opublikowano 6 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2016 Dobra kupiłem z170 i chyba jednak gtx1060 6gb . Jakie pamięci kupić nie drogie i ciche chłodzenie do 100 zł. ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 6 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2016 Do 100 zł to np. SPC Fera 3 . A co do ramu - jak 16GB to może być któryś z zestawów podanych w poście #4 , jak 8GB to też mogę być taki model . Ew. Crucial Ballistix Tactical 8GB 3000 mhz CL15 za 202 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 6 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2016 Nie jestem pewien, czy Fera 3 będzie w stanie zapewnić ciszę przy 6700k, to w końcu wysoko taktowany procek 4c/8t. Z drugiej strony pojęcie cichego chłodzenia jest subiektywne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczepan Opublikowano 27 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2016 Więc jednak Fortis 3 , niby bezgłośny jednak w ciszy nocnej delikatnie słyszalny ale jest dobrze . Pamięci kupiłem Corsair 16GB DDR4 3000mhz . Kartę graficzna na razie odpuszczam za drogie jak gtx1060 6gb będzie poniżej 1000 zł. to się zastanowię . Procek chodzi bez problemu na 4500mhz Czy kręcenie ma jakiś wpływ na zintegrowaną kartę graficzną ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 27 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2016 Więc jednak Fortis 3 , niby bezgłośny jednak w ciszy nocnej delikatnie słyszalny ale jest dobrze Jeśli przeszkadza ci terkotanie łożyska, bez wymiany wentylatora nic nie zrobisz. Jeśli szum, od tego masz płytę z fanexpertem, by w idle było cicho. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...