Ernio52 Opublikowano 27 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2016 Witam Niedawno przy pomocy allegro zamówiłem używane i7, po rozpakowaniu zauważyłem dziwne coś wystające spod płytki ihs. Czarna substancja ma konsystencje silikonu. Czy ktoś wie co to jest i czy jest to normalne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 27 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2016 Obawiam się że ktoś go skalpował... Żelka to silikon jak się domyśliłeś. https://www.pugetsystems.com/pic_disp.php?id=29846&width=800&height=800 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 27 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2016 (edytowane) Dokładnie. Ktoś zdjął IHS i nieumiejętnie je nakleił za pomocą silikonu. Edytowane 27 Września 2016 przez Devil 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 27 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2016 Albo gorzej, czapę z i7 mógł na cielaka nakleić. Popatrz jak od dołu wyglada i poszukaj zdjęcia i7 od dołu. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 27 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2016 Wątpliwe ale możliwe - delit, lapping IHS i podstawki chłodzenia i naprawdę jest się w domu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ernio52 Opublikowano 27 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2016 Sprawdziłem dół i wygląda tak samo jak na grafikach. Wiecie może czy mogę go zwrócić? Jak dla mnie jest to produkt niezgodny z opisem aukcji w której nie było słowa o skalpowaniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 27 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2016 Sprawdziłem dół i wygląda tak samo jak na grafikach. Wiecie może czy mogę go zwrócić? Jak dla mnie jest to produkt niezgodny z opisem aukcji w której nie było słowa o skalpowaniu. Masz 14 dni bez podawania przyczyny na zwrot. POK Allegro. Każdy wystający silikon pomiędzy IHS a płytką świadczy że cep był skalpowany. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 27 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2016 Co moze powodować złe odprowadzanie ciepła i/lub niestabilność w działaniu. Ja bym zwrócił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ernio52 Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2016 Nie mam pojęcia co robić, sprzedający wypiera się wszystkich zarzutów i twierdzi że nawet nie wie co to znaczy skalpować procesor :sad: Sytuacja jest taka że ihs mogę podważyć w jednym rogu nawet panokciem. Może ktoś wie czy mam z nim jakieś szanse? Jego nazwa na allegro to DJ_OverclockeR uważajcie na niego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2016 (edytowane) Zgłoś do Allegro... edit: O wystawił ponownie... Ciekawe. edit2: Albo jestem niepełnosprawny albo jest bardzo niehalo ten nadruk Edytowane 28 Września 2016 przez Orgiusz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2016 Masz 14 dni bez podawania przyczyny na zwrot. POK Allegro. Każdy wystający silikon pomiędzy IHS a płytką świadczy że cep był skalpowany. To chyba czas wziąć do ręki trochę procesorów, przy produkcji nie zawsze ląduje ta sama ilość tego ala silikonu/kleju dlatego mniej lub więcej wycieka poza ihs. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2016 To chyba czas wziąć do ręki trochę procesorów, przy produkcji nie zawsze ląduje ta sama ilość tego ala silikonu/kleju dlatego mniej lub więcej wycieka poza ihs. Trochę tak, ale z drugiej strony nie widziałem jeszcze aż tak poszarpanego :P No i po co jeszcze jest aukcja z tym cepem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ernio52 Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2016 Typek dzwonił że mogę wysłać i odda pieniądze jeżeli procesor będzie działał. Zobaczymy jak z tym będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amp Opublikowano 29 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2016 Nick sprzedającego wiele o nim i o tym co sprzedaje mówi... :> 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bakak Opublikowano 2 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2016 Jezeli ten cep dziala prawidlowo, ma niskie temperatury i dobrze sie kreci, czyli robi okolo 4,5 GHz przy naapieciu nie przekraczajacym 1,3 V to ja bym go zostawił. Sam oskalpowalem kilkanascie procków i nazwal bym to raczej naprawą tego co spartolił intel :-) Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...