neo2k Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2016 Mam spory problem z Win7. Komputer się wyłączył w wyniku przerwy w zasilaniu. Po czym włączył się, w i momencie ładowania czegoś ekran zrobił się kolorowy i pojawił się BSOD. Wpierw BSOD dotyczył :no_more_irp_stack_locations. Sądząc , że to wina sterowników pousuwałem grafę, stery myszy i klawiatury.pojawił się kolejny BSOD, tym razem SBTIS.sys. Sprawdziłem sprzęt ( grafikę, pamięć, procesor) poprzez podmianę i to nie w nim leży przyczyna. Komputer uruchamia się i działa w trybie awaryjnym. Podobnie chodzi linux uruchamiany z płyty. Przywrócić systemu się nie da. Podobnie nie daje się naprawić po uruchomieniu instalatora z płyty instalacyjnej Win7. Jak naprawić to badziewie? pozostaje reinstalacja? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oktawian Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2016 Pierwszą rzeczą jaką należy wykonać w takiej sytuacji jest sprawdzanie dysku z zaznaczoną opcją "Automatycznie napraw błędy systemu plików". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neo2k Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2016 (edytowane) Wykonane, bez rezultatu. Podejrzałem plik dump i pokazuje takie rzeczy: bug: system_scan_at_raised_irql_caught_improper_driver_unload kod: 0x000000d4 niby cos ze sterownikami, ale niczym nie mogę ich przeskanować bo tryb awaryjny z obsługą sieci wywala na niebiesko... a i widzę, że przyczyną jest sterownik ataport.sys... od czego to, jak to naprawić Edytowane 28 Września 2016 przez neo2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oktawian Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2016 http://www.solvusoft.com/pl/files/bsod-b%C5%82%C4%85d-niebieskiego-ekranu/sys/windows/microsoft/windows-8-consumer-preview-iso-images/ataport-sys/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neo2k Opublikowano 28 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2016 (edytowane) http://www.solvusoft.com/pl/files/bsod-b%C5%82%C4%85d-niebieskiego-ekranu/sys/windows/microsoft/windows-8-consumer-preview-iso-images/ataport-sys/ Próbowałem to co mogłem w trybie awaryjnym, bez sieci, również bez rezultatu. Widać pozostaje reinstalacja. Skąd się wzięło to ataport, nie instalowałem żadnego windows 8 preview... Edytowane 28 Września 2016 przez neo2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...