bartomiszcz Opublikowano 29 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2016 (edytowane) Cześć. Mam problem z komputerem. Podkręciłem procesor i niby wszystko jest ok (całą noc chodził OCCT). Problem pojawia się przy próbie nagrania gameplaya przez OBS. Wywala BSOD z komunikatem Watchdog Timedout. Wszedłem na stronę producenta MOBO i nie widzę aby był wspierany mój ram - model CMK8GX4M1A2400C14. Czy to może być problemem? Temperatury procesora max 71 stopni.Komputer:1. CPU- Intel i5 Skylake 6600k 4.5GHz2. RAM- 1x8 GB Corsair Vengeance 2400 mhz3. GPU- MSI Gtx 1060 Gaming X4. MOBO- Gigabyte HD3P5. Dyski: SSD- Goodram 240GB Iridium Pro oraz WD Blue 1T 6. PSU- Corsair VS550. Z góry dzięki za pomoc.PS. Problem pojawia się tylko przy próbie nagrywania filmu przez OBS. W trakcie gry bez właczonego programu wszystko jest ok. System i sterowniki aktualne. Edytowane 29 Września 2016 przez bartomiszcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 29 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2016 Ram leci na domyślnym taktowaniu czy go też podkręcałeś ? Ustaw taktowanie procka na def i zobacz czy błąd się powtórzy przy nagrywaniu . Internet masz po kablu czy masz Wifi ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartomiszcz Opublikowano 29 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2016 (edytowane) Ram leci na domyślnym taktowaniu czy go też podkręcałeś ? Ustaw taktowanie procka na def i zobacz czy błąd się powtórzy przy nagrywaniu . Internet masz po kablu czy masz Wifi ? Na domyślnych ustawieniach (jak się okazuje) nie mam problemu. Ramu nie podkręcałem- czy używam XMP czy nie to bez znaczenia bo problem i tak się pojawia. Internet po kablu. Czy procesor okazuje się niestabilny, a RAM jest ok? Po właczeniu Prime95 (najnowsza wersja) wywala "fatal error rounding was 0.4925753715, expected less than 0,4". Bład dotyczy 2 lub 4 rdzenia (różnie). Jak temu zaradzić? Podniosłem napięcie do (cholernie wysokiego 1.35v i jest ok w prime- niestety kosztem temperatur). Temat do zamknięcia napiszę w innym dziale z prośbą o pomoc z celu optymalizacji oc. Edytowane 29 Września 2016 przez bartomiszcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...