Kapiszon10 Opublikowano 2 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2016 Mam lapa Asus r510j z i5 4200H Chciałbym wymienić go na 4 rdzeniowy ale nie wiem czy to w ogóle możliwe. Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwniak Opublikowano 2 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2016 (edytowane) Mam lapa Asus r510j z i5 4200H Chciałbym wymienić go na 4 rdzeniowy ale nie wiem czy to w ogóle możliwe. Z góry dziękuję za pomoc. Ten CPU to BGA, czyli wlutowany na płytę. Całkowicie nieopłacalna wymiana o ile w ogóle możliwa. Sam koszt wymiany (bez CPU) to 500-700zł jak ma to być zrobione dobrze. CPU BGA quad Haswell ponad 1000zł i ciężko dostać. Edytowane 2 Października 2016 przez barwniak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kapiszon10 Opublikowano 3 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2016 Ten CPU to BGA, czyli wlutowany na płytę. Całkowicie nieopłacalna wymiana o ile w ogóle możliwa. Sam koszt wymiany (bez CPU) to 500-700zł jak ma to być zrobione dobrze. CPU BGA quad Haswell ponad 1000zł i ciężko dostać. Dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...