iNCORE Opublikowano 3 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2016 Cześć wszystkim! Jestem na etapie wyboru laptopa na studia. Czego szukam? Raczej coś z serii gamingowej, może być bez systemu, wielkość matrycy dowolna oraz chciałbym przyzwoitą wydajność (min. 960m). Podoba mi się Lenovo y700, ale może ktoś ma jakąś ciekawą alternatywę. A teraz pytanie - czy warto przeczekać do premiery 1050? Jest coś wiadome kiedy pojawią się na naszym rynku laptopy z tym układem? Jakiej ceny można się spodziewać? Nie ukrywam, że zależy mi na czasie, ale jeśli będzie to duży skok wydajności, to lepiej zaczekam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iNCORE Opublikowano 3 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2016 Dziękuję za odpowiedź. Nie mam chwilowo możliwości obejrzenia recenzji lub porównania tych dwóch modeli. Czy ten Dell posiada lepszą matryce? Jak z systemem chłodzenia? CPU i GPU mają osobne? Czy zasilacz ma odpowiednią moc czy tak jak w MSI? Jest podświetlana klawiatura? No i czy jest też wersja z i7? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iNCORE Opublikowano 3 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2016 Jeazcze raz dziękuję za pomoc, przyda mi się bardzo przy wybirze laptopa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wmk Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2016 (edytowane) Lenovo Y700-15 i7-6700HQ/8GB/128GB+1TB/GTX960M FHD IPS tutaj aluminiowa w całości dość solidna obudowa, mocne podzespoły z procesorem 4-rdzenie 8wątków i szybkim ramem DDR4. 2 dyski wewnątrz dla komfortu pracy, szybki SSD na system i programy oraz pojemny HDD na pliki pod SATA. Matryca FullHD IPS pół-matowa dobrej jakości, wnętrze wysłane matowym ogumowaniem przyjemnym w dotyku. Głośniki marki JBL bdb jakości. Taniej: MSI GL62 i7-6700HQ/8GB/128GB+1TB/GTX960M FHD IPS dobrze spasowana konstrukcja, matryca FullHD matowa antyrefleksyjna lecz typu TN, węższe kąty widzenia, niższy kontrast. 2 dyski wewnątrz dla komfortu pracy także. Sporo złączy, włącznie z mini displayportem. Edytowane 9 Października 2016 przez wmk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tigeree Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2016 Taniej od obu powyższych, a szczególnie dobra alternatywa wobec MSI GL od którego DM ma lepsze chłodzenie, mega lepszą matrycę jest to matowy IPS, a nie TN... https://www.dreammachines.pl/prezentacja/G960-15PL10 Trochę droższa wersja ale z 500gb SSD https://www.dreammachines.pl/prezentacja/G960-15PL11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wmk Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2016 Ale za to posiada przeciętnej jakości kadłub. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...