Skocz do zawartości
piotr32123

Komputer za 3400 z monitorem i obudową

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym kupić komputer do gier za ok. 3400zł z monitorem w cenie. Wiem że są podane gotowe zestawy ale tam nie jest wliczona obudowa i monitor mógłby ktoś złożyć dla mnie gotowy koszyk taki żebym tylko zamówił i odrazu mógł grać jak już przyjdzie komputer?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakieś konkretne wymagania co do obudowy i monitora ?

System ma być wliczony w cenę czy nie ?

Instalacja OS to wg. cennika morele.net koszt ~50 zł , jak to zrobią to nie wiem .

Skoro chcesz grać od razu po tym jak rozpakujesz i podłączysz kompa to raczej trzeba będzie doliczyć system .

Windows 10 w wersji OEM to koszt ~425 zł , za ~45 zł więcej jest wersja BOX , warto dopłacić - mniej problemów przy przenosinach na inny komp czy poważnych zmianach sprzętowych w obecnym .

W podanym budżecie i przy podanych wymaganiach proponuję taki zestaw

Jest to wrześniowy zestaw za 2200 zł + monitor  AOC i2276Vwm + buda Raintec Arcadia + Win 10 Box .

Do tego usługa instalacji OS i złożenia komputera , nie wiem czy to będzie widoczne w koszyku ale montaż możesz mieć / masz gratis + wysyłkę za 1zł ( kod promocyjny już wpisany ) .

Za całość płacisz 3 263 zł jak kod promocyjny działa i jest widoczny lub 3 342 zł jak jednak nie zadziałał .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może być bez systemu - to już sobie załatwię w swoim zakresie. Obudowa może być obojętnie jaka, a monitor też obojętnie jaki byle nie jakiś mały, coś koło 20cali i rozdzielczość w full hd(to jest 1920x1080).

Złożenie komputera na morele jest za darmo - kod bonusowy z purepc za zakupy powyżej 1500zł.

Edytowane przez piotr32123

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem o kodzie , po prostu w koszyku z linka go nie widać - musisz sam go wpisać .

Jak system załatwisz we własnym zakresie to te ~470 zł można wydać na co innego np. lepszy procek czy kartę .

Za ~2400 zł jest zestaw z I5 , warto do niego dołożyć te 200 zł , kolejne 200+ zł to np. SSD - bardzo porządana obecnie rzecz , znacznie poprawia komfort pracy i grania  na kompie .

Klawiatura , mysz i głośniki/słuchawki wystarczą jakieś podstawowe chyba że już coś masz .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O dzięki, taki zestaw by mi odpowiadał. Tak tylko zapytam profilaktycznie, ten zasilacz to w porządku jest, nie jakiś "badziew chiński"? :) Może uda mi się jeszcze dozbierać te 100zł, warto by było wtedy dopłacić do gtx 1060 za 1200zł niż ten radeon rx 480 za 1100?

Edytowane przez piotr32123
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi