amsteldam Opublikowano 3 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2016 WitamMam monitor iiyama gb2488hsu (144Hz) i kartę asus rx480 strix 8gb. Podłączone to jest kablem DisplayPort monitor>karta graficzna. Wszystko lata na win10. Lista obsługiwanych trybów w widowsie nie zależnie od rozdzielczości to max 120Hz. Ktoś się domyśla czemu nie mam 144Hz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 3 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2016 (edytowane) @ 1080p 144hz potrzebujesz DP 1.3 lub DVI Dual-Link. Jesli kabel dobry to pogrzeb w panelu AMD. Edytowane 3 Października 2016 przez kelcior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amsteldam Opublikowano 3 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2016 kabel dołączony z monitorem, więc obstawiam że jest OK. Grzebałem w w ustawieniach karty i nic tam nt odświeżania nie ma. sterami też się bawiłem. WIELKIE NIC :sad: Bez sensu ale problem rozwiązany. Wystarczyło podpiąć kabel DVI z zestawu monitora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markus1 Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2016 (edytowane) W tym monitorze przy wyłączonym free synch masz 144Hz. Jak włączysz funkcję od AMD masz 120Hz. Brzmi idiotycznie ale to niestety prawda. Patrz instrukcja strona 21. Oczywiście tyczy się to kabla DP. Dziwne to trochę bo fakycznie po dvi jest 144. Edytowane 12 Października 2016 przez Markus1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietras1 Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2016 (edytowane) Mam ten sam Monitor i rx 470 4 gb przy freesync częstotliwość odświeżania 35-120. Bez Freesync na display port 144hz. Jest to maksymalna częstotliwość jaką może przetworzyć twój monitor i w której będzie działał freesync . Większe fps powyżej 120 czy mniej poniżej 35 może powodować rozrywanie obrazu. Ja w Cs-Go mam 300 fps gram z freesync i jest Bajka oczywiście można ograniczyć fps do 120 w Ustawieniach karty Radeon ale w tedy lagi... Edytowane 12 Października 2016 przez Pietras1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amsteldam Opublikowano 17 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2016 (edytowane) Po podłączeniu DVI mam 144hz ale brak Freesync zarówno w ustawieniach monitora i ustawieniach karty Radeon w kompie. Po zejściu na 120Hz też nie mam freesync. Zmiana na kabel DP dołączony do monitora daje max 120Hz ale również Freesync. Pytanie jeśli mam DP wersji 1 i zamienię go na DP wersji 1.2 da mi to 144Hz i Freesync? Edytowane 17 Października 2016 przez amsteldam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...