LauviahPL Opublikowano 4 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2016 (edytowane) Kupiłem nowy sprzęt, całość jest nowa. po złożeniu mam następujące objawy: - Komputer uruchamia się, mrygają na chwilę pokolei wszystkie EZ Debug Led na płycie głównej po czym gasną. - Wszystkie wiatraki się kręcą, słychać chodzące dyski twarde - Brak sygnału na monitorze, czarny ekran, sprawdzane na kablach hdmi, i hdmi =>DP - Po wyjęciu karty graficznej i podłączeniu kabelka od monitora do zintegrowanej karty urachamia się wszystko prawidłowo, tzn widać, BIOS i mogę rozpocząć instalację Windows'a - W BIOS ustawienia integry są na PEG - Problem pojawia się po podpięciu karty graficznej. - Na płycie głównej zasilanie wpięte 4-pin + 24-pin - Na grafice 6+2 pin Specyfikacja: Płyta główna MSI H110M PRO-VD, H110, DDR4-2133, SATA3, DVI, VGA, M-ATX Pamięć GoodRam PLAY DDR4, 2x8GB, 2400MHz, CL15 (GY2400D464L15/16GDC) Procesor Intel Core i5-6500, 3.2GHz, 6MB, BOX (BX80662I56500) Chłodzenie CPU SilentiumPC Fera 3 HE1224 v2 (SPC144) Karta graficzna Gainward GeForce GTX 1070 8GB GDDR5 (256 Bit) HDMI, DVI, 3xDP, BOX (426018336-3750) Monitor BenQ GW2270H 21.5''/LED/AMVA+/FHD/5ms/20mln:1/LBL/FF/ES/D-Sub/2xHDMI Czarny Zasilacz Chieftec 700W 80+ GPS-700A8 Edytowane 4 Października 2016 przez LauviahPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 4 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2016 Zaktualizuj bios jeśli jest dostępny nowszy. Problemem mogą być też pogięte iny w podstawce cpu. Sam składałeś kompa? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LauviahPL Opublikowano 4 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2016 Sam, niby to nie pierwszy raz... Co do BIOSu bede musial sprawdzic czy jest nowsza wersja. Co do pinów CPU, jakby były pogięte to by wstawał na zintegrowanej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 4 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2016 Co do pinów CPU, jakby były pogięte to by wstawał na zintegrowanej? Tak pinów jest bodaj 1150, każdy za coś odpowiada, jedne za zasilanie, inne na igpu, inne zaś za magistralę pci-e. Sam, niby to nie pierwszy raz... I pewnie pierwsze co zrobiłeś, to zdjąłeś cover a następnie włożyłeś cpu? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LauviahPL Opublikowano 4 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2016 Nie no, otworzyłem to okienko, wlozylem cpu, zdjalem cover i zamknalem, bede musial sprawdzic czy moze faktycznie jakis pin sie wygial. Jakby sie wygial to samemu probowac to jakos naprostowac, czy skorzystac z prawa zwrotu ew. wymiany? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 4 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2016 Najpierw sprawdź bios, potem czy karta dobrze siedzi w slocie. Na końcu piny. Jakby sie wygial to samemu probowac to jakos naprostowac, czy skorzystac z prawa zwrotu ew. wymiany? Bez komentarza. Pisałeś w poprzednich postach Zestaw jest bez zasilacza, ponieważ takowy dobrej marki z GOLDEM posiadam. Dlaczego go nie użyłeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LauviahPL Opublikowano 4 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2016 (edytowane) Okazało się, że będzie za słaby i mam jeszcze tylko ten. A ten Chieftec to dziadostwo? Dobrze rozumiem, że instalacja Windowsa i sterowników nie ma sensu bo powinno się w BIOS uruchomić? Bo jak na razie dyski cały czas są puste. Spróbuje to jescze na pająka podlaczyc, bo moze sie okazac ze na obudowie jest na tyle ciasno ze karta gdzies do konca w slot nie wchodzi. Z cyklu tonacy brzytwy sie chwyta. No i mam jeszcze inna karte w drugim kompie to tez wieczorem sprawdze, czy jest to kwestia karty, czy moze slot nie dziala. Edytowane 4 Października 2016 przez LauviahPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LauviahPL Opublikowano 5 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2016 SOLVED - Update BIOS pomógł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...