Bartek11100 Opublikowano 5 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2016 Obecnie mam taki zestaw i5 4690 3.5 Ghz 8GB Ram GTX 970 4GB Ram Zastanawiam się czy opłaca się wymieniać ten procesor na i5 6600. Duża będzie różnica w wydajności? Ta karta będzie działać lepiej z tym procesorem? W sensie takim czy wzrost wydajności będzie opłacalny w stosunku do poniesionych kosztów. Czyli wymiany też płyty i ram. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiG29 Opublikowano 5 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2016 Nie opłaca się absolutnie. Za rogiem zaczyna pojawiać się już skylake refresh serii 7, więc jak masz parcie, to ewentualnie na niego będziesz mógł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 5 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2016 Nie ma sensu zmieniać procka ani platformy . Nawet jak wyjdzie Kaby Lake to będzie nie wiele szybszy niż Skylake . Poczekaj na Canon Lake lub Zen i dopiero wtedy wymień . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek11100 Opublikowano 6 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2016 Dzięki za odpowiedzi. Tak coś przypuszczałem, że raczej nie będzie to opłacalne. Jednak wolałem się upewnić :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...