osejszon Opublikowano 5 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2016 Cześć. Potrzebuję słuchawek, które pozwolą mi na bardzo dobre pozycjonowanie przeciwnika. Możecie również polecić odpowiednią kartę dźwiękową do tych słuchawek. Moje typy: Roccat Kave 5.1 Analog, HyperX Cloud II Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 5 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2016 Lacznie 300zl? Czy sluchawki + dzwiekowka? Ogolnie z dzwiekowek xonar dx lub dg. Sluchawki reklamowane jako gamingowe daruj sobie, chyba ze na pierwszym miejscu stawiasz znaczek gaming. Ogolnie moge polecic Superlux 668b. Sam mam i niezle oddaja skad nadbiega przeciwnik a i do muzyki sa bdb jak za taka cene ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osejszon Opublikowano 5 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2016 Mam Gamecomy (gaming), miałem Senki - mniej więcej potrafię odróżnić te dwie rzeczy od siebie, ale jeśli widzę same pozytywne recenzje z bardzo dobrą oceną - to czemu nie miałbym się skusić na gejming, jak w przypadku Roccata? Jak na razie w recenzjach wyszedł bardzo dobrze i nie wiem jak mam dopatrzyć się w nim złych rzeczy, kiedy jeszcze go nie przetestowałem. Słuchawki gdzieś do ok. max 400 zł (ani zł więcej), a dźwiękówka oddzielnie - załóżmy, że do max 200 zł, ale spycham to na dalszy plan. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 6 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2016 ale jeśli widzę same pozytywne recenzje z bardzo dobrą oceną - to czemu nie miałbym się skusić na gejming, jak w przypadku Roccata? Ponieważ wszystkie wielokanałówki to śmieci? Jak wyżej - kup dobrą kartę dźwiękową (do słuchawek dobrze nadaje się Xonar DGX - ma wzmacniacz) i przyzwoite słuchawki hi-fi stereo - karta zajmie się pozycjonowaniem dźwięku. Skoro głównie chodzi o gry, to poszukaj czegoś z konstrukcją zamkniętą - odizolują Cię od otoczenia, co lepiej wpłynie na wychwytywanie wielu dźwięków. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osejszon Opublikowano 6 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2016 Superlux HMC 631 też miałem na oku, ale na jednym z forum testującym te słuchawki Roccata i te od Superluxa - jeśli chodzi o gry, to polecono mi Roccata. Możecie mi jakoś wytłumaczyć, jak takie 5.1 jest niby nieosiągalne w dzisiejszych czasach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 6 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2016 To nie kwestia nieosiągalności, ale badziewnego wykonania. Lepiej postawić na dobre stereo, niż na takie wątpliwe wynalazki, tym bardziej, że kwestię pozycjonowania dźwięku można zrzucić na barki karty dźwiękowej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hard-Pc Opublikowano 6 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2016 Superlux HMC 631 też miałem na oku, ale na jednym z forum testującym te słuchawki Roccata i te od Superluxa - jeśli chodzi o gry, to polecono mi Roccata. Możecie mi jakoś wytłumaczyć, jak takie 5.1 jest niby nieosiągalne w dzisiejszych czasach? 5.1 czy 7.1 nie jest problem osiągnąć - wszystko kwestia ceny. Większość słuchawek na rynku opisana jako 5.1/7/1 generuje jedynie wirtualizowany dźwięk przestrzenny a to kompletna lipa. Superlux HMC631 mają świetne pozycjonowanie a przy tym są lżejsze od takich Kave'ów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osejszon Opublikowano 6 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2016 Roccata polecono mi na forum, gdzie testowano również te Superluxy i doradzono mi, że w CS'ie sprawują się lepiej Kavy. Co w końcu o tym myślicie? Kupić, przetestować, ew. zwrócić? Niewiele osób ma te słuchawki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 6 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2016 (edytowane) 5.1 czy 7.1 nie jest problem osiągnąć - wszystko kwestia ceny. Większość słuchawek na rynku opisana jako 5.1/7/1 generuje jedynie wirtualizowany dźwięk przestrzenny a to kompletna lipa. Superlux HMC631 mają świetne pozycjonowanie a przy tym są lżejsze od takich Kave'ów. Od kiedy to pozycjonowanie w słuchawkach stereo zależy od samych słuchawek? Roccata polecono mi na forum, gdzie testowano również te Superluxy i doradzono mi, że w CS'ie sprawują się lepiej Kavy. Co w końcu o tym myślicie? Kupić, przetestować, ew. zwrócić? Niewiele osób ma te słuchawki. Są też fora, na których polecają listwy zasilające Gigawatt, ale to wcale nie znaczy, że warto choćby patrzeć na ten produkt, chyba że pod kątem żartu... Edytowane 6 Października 2016 przez Dammeron Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osejszon Opublikowano 8 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2016 W takim razie co mi polecacie, jako najlepszy wybór? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 8 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2016 Karte muzyczna masz juz zaproponowana wyzej. Z sluchawek masz ogolnie superluxy, ktore jakosciowo dorownuja drozszym odpowiednikom akg i innym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osejszon Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2016 Jaką polecacie mi kartę do 200 zł, do tych słuchawek? Mam zintegrowaną kartę dźwiękową, kodek: Realtek® ALC887. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2016 Xonar DGX. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osejszon Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2016 (edytowane) Możecie mi powiedzieć czym różni się od od Xonara DG? Na morelach zauważyłem, że tylko wyjściami - jeśli jest inaczej, poprawcie mnie. Edytowane 9 Października 2016 przez osejszon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2016 Wejściem :) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2016 DG - PCI, DGX - PCI-E. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osejszon Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2016 Czym się one różnią? Wyczytałem, że lepiej mieć PCI-E, bo chodzi o większą przepustowość danych. Czy to prawda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2016 Czym się one różnią? Wyczytałem, że lepiej mieć PCI-E, bo chodzi o większą przepustowość danych. Czy to prawda? Lepiej mieć PCI-e, ponieważ stare PCI znika z rynku, a karta to zakup na długie lata. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osejszon Opublikowano 10 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2016 Pospieszyłem się za bardzo... Tak sobie pomyślałem, że sprawdzę czy karta mi się zmieści na płycie - jednak nie. Karta graficzna zasłania mi całkiem wejścia PCI, macie może jakieś pomysły? Lepiej późno niż wcale. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...