tyranxp Opublikowano 6 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2016 Dzisiaj kupiłem pamięci G.SKILL DDR3 2x8GB 2400MHz CL11 XMP RipjawsX. Na stronie sklepu podaje że mają napięcie 1.5v a z kolei na stronie producenta podaje 1.5v oraz 1.64v. Może ktoś w końcu wyjaśnić które ustawienie należy ustawić w biosie? I czy będzie działać na płycie MSI Z87-G43 po ustawieniu napięcia na wyższe tj. 1.65v? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 6 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2016 Sprawę powinien załatwić profil XMP, po to on jest. 1,5V to pewnie SPD 1600MHz, 1,64V to XMP 2400MHz. I nie daj sobie wmawiać, że rozmiar nie ma znaczenia ;) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyranxp Opublikowano 6 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2016 Kupiłem go ponieważ mam obecnie 8 Gb (2x 4gb) 1866 Mhz i do tego kupiłem nową grafe Palit GTX 1070 SJS. Problem zaczął jak bawiłem się z wyższym ustawieniem detali i zaczęło brakować RAM-u. Ale dziękuję za odpiowiedź w końcu to już i tak niczego nie zmieni skoro go już kupilem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyranxp Opublikowano 7 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2016 Wszystko poszło jak chce i świetnie chodzi po zmianie ;) Teraz zastanawiam się co zrobić z tym starym RAM-em czy zostawić czy sprzedać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiG29 Opublikowano 7 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2016 Stary ram zostaw przez jakieś 2 tygodnie, na czas testowania nowych. Potem możesz sprzedać. Zawsze jakiś nawet konkretny grosz wpadnie. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...