Skocz do zawartości
NTT1997

Nowa Grafika do starej płyty głównej

Rekomendowane odpowiedzi

Chce złożyć nowego kompa tak do 6k ( ale najpierw muszę zarobić, dlatego zastanawiam się czy mogę sam wpierw kupić nową grafikę obudowę i zasilacz https://www.morele.net/koszyk/ )resztę później i wsadzić to do dość starego setu. Wreszcie główne pytanie czy ta 1070 wejdzie mi to tej karty http://pclab.pl/art40444-16.html czy muszę uzbierać całą sumkę . Jeśli nie będzie pasowała to muszę kupić nową płytę co wiąże się z kupnem nowego procka itd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fera 3 jest za słaba do kręconego 6600K , do tego procka to minimum Fortis 3 za ~140 zł , optymalnie Raintek Ereboss lub TR Macho rev. A za ~180 zł albo dołożyć do TR Macho Rev. B za ~210 zł .

SSD do zmiany - A-Data SP550 to kiepski dysk , w tej cenie lepszym wyjściem jest Goodram Iridium Pro 240GB za 309 zł .

Pamięci 2400 mhz wyglądają biednie przy płycie na Z170 , dołóż trochę do ramów 3 000 mhz CL15 np. te Corsairy Vengeance LPX za 359 zł .

Kartę bierz od Palita - albo wersja SJS albo Gamerock , obie za 2 079 zł .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fera 3 jest za słaba do kręconego 6600K , do tego procka to minimum Fortis 3 za ~140 zł , optymalnie Raintek Ereboss lub TR Macho rev. A za ~180 zł albo dołożyć do TR Macho Rev. B za ~210 zł .

SSD do zmiany - A-Data SP550 to kiepski dysk , w tej cenie lepszym wyjściem jest Goodram Iridium Pro 240GB za 309 zł .

Pamięci 2400 mhz wyglądają biednie przy płycie na Z170 , dołóż trochę do ramów 3 000 mhz CL15 np. te Corsairy Vengeance LPX za 359 zł .

Kartę bierz od Palita - albo wersja SJS albo Gamerock , obie za 2 079 zł .

Dzięki za radę jak napisałem wcześniej to nie jest zestaw który będzie w 100% (złożyłem go chyba w 2 min jako przykład). Główne pytanie to czy ta 1070 wejdzie mi do tej mojej starej karty link na samej górze (i nie wybuchnie) jeśli kupie na starcie nowy zasilacz i obudowę bo do starej nie zmieści mi się (mikroATX) a resztę później (procek ram nowa płyta) żeby nie czekać na kolejną wypłatę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Płyta jak płyta - nie powinno być większych problemów z GTX1070 .

Co innego procek - nawet I5 750/760 będzie za słaby do GTX1070 .

A jak masz jakiegoś I3/I5 2C/4T to już w ogóle sobie oduść pakowanie GTX1070 do obecnego zestawu .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od strony technicznej wszystko powinno wytrzymać .

Gorzej z płynnością , I3 530 będzie dość mocno hamował tego GTX-a ,jak możesz jeszcze poczekaj te 2 m-ce , powinny się pojawić nowe procki i płyty ( Intelowskie Kaby Lake czy ZEN od AMD ) , karty stanieją ,może pojawi się coś nowego - Vega / Volta etc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi