NTT1997 Opublikowano 7 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2016 Chce złożyć nowego kompa tak do 6k ( ale najpierw muszę zarobić, dlatego zastanawiam się czy mogę sam wpierw kupić nową grafikę obudowę i zasilacz https://www.morele.net/koszyk/ )resztę później i wsadzić to do dość starego setu. Wreszcie główne pytanie czy ta 1070 wejdzie mi to tej karty http://pclab.pl/art40444-16.html czy muszę uzbierać całą sumkę . Jeśli nie będzie pasowała to muszę kupić nową płytę co wiąże się z kupnem nowego procka itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 7 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2016 Koszyk nie działa. Karta może kolidować z gniazdami sata. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NTT1997 Opublikowano 8 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2016 https://www.morele.net/koszyk/ (wstępny zestaw może i7 zamiast i5 narazie tylko plany) może to nie wiem czemu tamten nie działa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 8 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2016 Bo tobie pokazuje koszyk na podstawie ciasteczek itd. Musisz zapisać koszyk i wkleić wygenerowany link. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NTT1997 Opublikowano 8 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2016 (edytowane) https://www.morele.net/inventory/info/Jrsyew/ sorki za takie mieszanie Edytowane 8 Października 2016 przez NTT1997 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 8 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2016 Fera 3 jest za słaba do kręconego 6600K , do tego procka to minimum Fortis 3 za ~140 zł , optymalnie Raintek Ereboss lub TR Macho rev. A za ~180 zł albo dołożyć do TR Macho Rev. B za ~210 zł . SSD do zmiany - A-Data SP550 to kiepski dysk , w tej cenie lepszym wyjściem jest Goodram Iridium Pro 240GB za 309 zł . Pamięci 2400 mhz wyglądają biednie przy płycie na Z170 , dołóż trochę do ramów 3 000 mhz CL15 np. te Corsairy Vengeance LPX za 359 zł . Kartę bierz od Palita - albo wersja SJS albo Gamerock , obie za 2 079 zł . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NTT1997 Opublikowano 8 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2016 Fera 3 jest za słaba do kręconego 6600K , do tego procka to minimum Fortis 3 za ~140 zł , optymalnie Raintek Ereboss lub TR Macho rev. A za ~180 zł albo dołożyć do TR Macho Rev. B za ~210 zł . SSD do zmiany - A-Data SP550 to kiepski dysk , w tej cenie lepszym wyjściem jest Goodram Iridium Pro 240GB za 309 zł . Pamięci 2400 mhz wyglądają biednie przy płycie na Z170 , dołóż trochę do ramów 3 000 mhz CL15 np. te Corsairy Vengeance LPX za 359 zł . Kartę bierz od Palita - albo wersja SJS albo Gamerock , obie za 2 079 zł . Dzięki za radę jak napisałem wcześniej to nie jest zestaw który będzie w 100% (złożyłem go chyba w 2 min jako przykład). Główne pytanie to czy ta 1070 wejdzie mi do tej mojej starej karty link na samej górze (i nie wybuchnie) jeśli kupie na starcie nowy zasilacz i obudowę bo do starej nie zmieści mi się (mikroATX) a resztę później (procek ram nowa płyta) żeby nie czekać na kolejną wypłatę :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 8 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2016 Płyta jak płyta - nie powinno być większych problemów z GTX1070 . Co innego procek - nawet I5 750/760 będzie za słaby do GTX1070 . A jak masz jakiegoś I3/I5 2C/4T to już w ogóle sobie oduść pakowanie GTX1070 do obecnego zestawu . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NTT1997 Opublikowano 8 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2016 procek: i3 530 (chyba z 7 lat).ram: 10Gb /1600. Może się coś stać ?? przepalić czy co? chodzi mi o to żeby ta 1070 wytrzymała 1 max 2 miesiące na tym starym secie. A jeśli nie da rady to ja muszę poczekać 2 miesiące na wypłatę :wisielec: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 8 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2016 Od strony technicznej wszystko powinno wytrzymać . Gorzej z płynnością , I3 530 będzie dość mocno hamował tego GTX-a ,jak możesz jeszcze poczekaj te 2 m-ce , powinny się pojawić nowe procki i płyty ( Intelowskie Kaby Lake czy ZEN od AMD ) , karty stanieją ,może pojawi się coś nowego - Vega / Volta etc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...