Skocz do zawartości
Vanaadis

Upgrade PC za 1000zl.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mój kolega ma takiego PC:

CPU FX 6100

MOBO jakąś tania asrocka pod am3

RAM ddr3 2x4GB 1600

HDD 1tb

PSU SPC Vero l1 500w

Case jakiś logic.

GPU r7 250X

Myślałem, żeby zamienić ta kartę na t9 270x/280, procek na i5 2500/3***, do tego jakąś płyta h61 czy coś za 100-150zl i obudowę jakiś brutus s20, czy zalman t1, coś za 100zl mniej więcej. Co myślicie?

Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pchać się na upgrade z trupa na trupa, szkoda pieniędzy. Jak nie ma za dużo do wydania, to H110m, 8GB DDR4, Core i3 6100, co niepotrzebne sprzedajemy, resztę zostawiamy. Grafika zostaje, tak jak pisał reyden (jak nie ma kasy na RX470 4GB) i czekamy na GTX 1050.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydawanie teraz ~700 zł na GTX960 to wyrzucanie kasy w błoto , za rogiem jest GTX1050 / GTX1050 Ti - poczekaj na nie i zobacz jakie będą ceny .

GTX1050 może kosztować 700-800 zł skoro GTX1060 3GB można dostac już za ~1000 zł .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W teorii powinna być , zawsze tak była że karta z niższego segmentu nowej generacji była szybsza niż karta z wyższego segmentu ale poprzedniej generacji .

Inna kwestia to jak GTX1050 nie będzie szybszy niż GTX960 to ta karta za bardzo nie ma sensu .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

150USD planowane za 1050Ti, w Polsce cena powinna właśnie wynosić poniżej 800zł tak jak pisałeś wcześniej. Obudowa koniecznie musi być zmieniona, więc nie jestem pewien, czy starczy mu na to wszystko kasy, do tego chciał też dokupić jakieś chłodzenie, więc w sumie mógłby się ograniczyć do Spartana 3.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi