majsterious Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2016 (edytowane) Witam. Poszukuję solidnego routera w granicach 200zł posiadającego przycisk do włączania i wyłączania Wi-fi. Nie wiem czy to obecnie standard w routerach ale istotne jest dla mnie aby włączenie bądź wyłączenie Wi-fi nie restartowało routera ani połączeń kablowych. Edytowane 9 Października 2016 przez majsterious Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2016 tp-link mr3420 o ile mnie pamięć nie zawodzi z wgranym openwrt miał taką opcję zamiast przycisku wps. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minihaker2 Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2016 Przydała by się informacja jakie złącze rj11 czy rj45. Do 200 zł to np. TP-LINK TL-WR1043ND na rj45, oczywiście przycisk znajduje się z tyłu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majsterious Opublikowano 10 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2016 Router na RJ45. Mam aktualnie mr3420. Czy wgranie i konfiguracja tego oprogramowania openvrt jest skomplikowana? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 10 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2016 Ja miałem starą wersję, jak na foto. Jak potrafisz ustawić router na fabrycznym, to i openwrt wgrasz spokojnie, tylko musisz dobrze dobrać plik z softem i robić to przez kabel. Przycisk z przodu robił za włącznik wifi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majsterious Opublikowano 10 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2016 Mam dokładnie taki sam. Mógłbyś łopatologicznie wyjaśnić jak to ustawić albo dać linka do jakiegoś poradnika? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotreek Opublikowano 12 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2016 http://dl.eko.one.pl/gargoyle-pl/attitude_adjustment/ar71xx/ wyszukaj tutaj pliku z mr3420 i nazwą factory w nazwie, np ten: gargoyle-1.6.2.2-ar71xx-tl-mr3420-v1-en-squashfs-factory.bin tylko sprawdź wersję routera dokładnie, czyli co masz po literze v, np. 1, 2 itd. Wybierasz taki plik jaką masz wersję i koniecznie factory, żeby z fabrycznego przejść na gargulca. Oprogramowanie wgrasz poprzez podłączenie się do routera po kablu i w jego panelu wybierasz normalnie aktualizację firmware i wskazujesz ten pobrany plik bin. Po aktualizacji logujesz się na router i w opcjach powinno być. Poszukaj w google co i jak. Ogólnie sprawa nie jest mega trudna, gorzej, jak coś padnie po drodze, ale raczej to się nie zdarza jeśli zrobisz wszystko jak powinno być. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...