sebix788 Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2016 Siema mam zamiar w tym miesiącu kupic komputer przeznaczony do gier za okolo 5300zł. Gry w jakie będę gral to :gta 5 , fifa 17 , mafia3 i inne nowsze tytuly.Koszyk nie musi byc z windowsem ale lepiej zebybyl. Złożyłem taki koszyk https://www.morele.net/inventory/info/3PC0lX/ Siema mam zamiar w tym miesiącu kupic komputer przeznaczony do gier za okolo 5300zł. Gry w jakie będę gral to :gta 5 , fifa 17 , mafia3 i inne nowsze tytuly.Koszyk nie musi byc z windowsem ale lepiej zebybyl. Złożyłem taki koszyk https://www.morele.net/inventory/info/3PC0lX/ Podawajcie swoje propozycje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2016 Tradycyjnie do zmiany karta - Palit SJS/Gamerock jest tańszy o jakieś 200 zł a do tego cichy i chłodny . SSD też lepiej zmienić , Transcend obecnie leci w kulki i nie wiadomo jakie kości się trafią w SSD - starsze , sprawdzone i bardziej trwałe MLC czy nowsze TLC o dużo mniejszej trwałości . Z sensownych SSD zostaje A-Data SP920 128GB albo dołożyć ~100 zł do Goodram Iridium Pro 240GB , tym bardziej że kasę będzie z czego brać . Kasę warto też dołożyć do lepszego chłodzenia niż Fortis 3 np. Raintek Ereboss / TR Macho Rev. A za ~180 zł lub TR Macho Rev. B za ~210 zł . Ramy bierz 3 000 mhz CL15 ( 3 200 mhz CL16 = 3 000 mhz CL15 od strony wydajności ) albo poszukaj 3200 mhz CL15 np. te GEIL Dragon za 236 zł . Inna kwestia że przy tym sprzęcie i budżecie warto zainwestować już w 16GB ramu . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebix788 Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2016 Jaką kartę się najbardziej opłaca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2016 Siema mam zamiar w tym miesiącu kupic komputer przeznaczony do gier za okolo 5300zł. Gry w jakie będę gral to :gta 5 , fifa 17 , mafia3 i inne nowsze tytuly.Koszyk nie musi byc z windowsem ale lepiej zebybyl. Złożyłem taki koszyk https://www.morele.net/inventory/info/3PC0lX/ Podawajcie swoje propozycje GTXy masz tańsze choćby msi armor (300zl w kieszeni). Jeżeli grasz na fullHD gtx 1060 tez będzie dobrym rozwiazaniem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebix788 Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2016 Potrzebuje komputer na dłużej więc wolę 1070. Zależy mi na wydajności Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2016 Kompa kupuje się na dłużej, zgadza się. Kartę zaś na krócej i ją wymienia za zaoszczędzona kasabubu i środki ze sprzedaży poprzedniej karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebix788 Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2016 (edytowane) I mam jeszcze 1 pytanie czy ta plyta główna jest ok? Więc jaka karta do tego zestawu? Edytowane 9 Października 2016 przez sebix788 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2016 I mam jeszcze 1 pytanie czy ta plyta główna jest ok? Więc jaka karta do tego zestawu? za ponad pięć stów to już są dobre płyty więc może być. Rozważ jeszcze gtx 1060, naprawdę będziesz zadowolony. Zaoszczędzisz przy tym prawie 1000zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebix788 Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2016 Duża różnica jest między 1060 a 1070 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2016 Duża różnica jest między 1060 a 1070 ? średnio 20 FPS, ale nie we wszystkich grach gtx1060<gtx1070<gtx1080, tak to wygląda. Na yt masz mnóstwo filmów np: Ja przykładowo w wiedzminie mam od 55 FPS w górę, wszytko na full Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2016 Pomiędzy tymi kartami jest spora różnica , GTX1060 ma wydajność na poziomie GTX980 , GTX1070 dogania a czasami nawet przegania GTX980Ti czy Titana X . Zresztą na portalu masz testy tych kart - zobacz sobie sam . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebix788 Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2016 Okej a która 1070 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2016 Siema mam zamiar w tym miesiącu kupic komputer przeznaczony do gier za okolo 5300zł. Gry w jakie będę gral to :gta 5 , fifa 17 , mafia3 i inne nowsze tytuly.Koszyk nie musi byc z windowsem ale lepiej zebybyl. Złożyłem taki koszyk https://www.morele.net/inventory/info/3PC0lX/ Podawajcie swoje propozycje I taka ważna sprawa, widzę ze wybrałeś dysk ssd 128gb. I już ci mówię, ze będzie brakowało ci miejsca. Miałem zainstalowane 3 gierki i zostało mi raptem 10gb. Dysk 250gb jest optymalny na dzień dzisiejszy, GTA5 przykładowo zajmuje 60gb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...