kurator Opublikowano 10 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2016 Cześć, od kilku tygodni mam problem z dyskiem twardym. Podczas używania komputera dysk twardy po prostu znika a po jakimś czasie się pojawia. Ma ty chyba związek z fizycznym ruchem ponieważ kiedy dysk zniknie to po ruszeniu obudowy słychać jak się uruchamia i po chwili pojawia. Wymieniłem kable sata i zasilające. Error scan w HD Tune nie wykrył błędów. Dołączam smart dysku i logi z dziennika zdarzeń może ktoś wie o co chodzi :/ . smart.txt hdd_logs.zip Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 15 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2016 Sprawdziles czy zlacza dysku nie sa uszkodzone lub pady odlutowane? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurator Opublikowano 18 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2016 (edytowane) Złącza, pady i itd wyglądają w porządku. Wcześniej wymieniłem kabel sata ale nie pomogło. odłączyłem wszystko przedmuchałem i podłączyłem z powrotem w inne gniazdo sata. Wcześniej było wpięte w dodatkowy kontroler marvell (czy coś takiego). Będę obserwował czy coś się zmieniło. @ Od dłuższego czasu problemu nie ma :) Edytowane 3 Listopada 2016 przez kurator Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...