Sqad Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2016 Co polecacie? Świerzych testów na necie jak na lekarstwo. Cena do 200zł. Ma być wydajnie nie cicho. Wszędzie przewija się noctua, ale cena jest sroga i zaraz obok jest scythe ashura. Ashura nie wygląda jak by mogła tak chłodzić, a we wszystkich testach jakie znajduje jest w czołówce za noctuą np: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2016 Do tego procka to optymalnie Fera 3 , max. Fortis 3 . Fera to koszt ~100 zł , Fortis ~140 zł . Albo jak na prawdę chcesz dobre chłodzenie to dołoż trochę do TR Macho rev. B , tyle że przy niekręconym I7 to overkill . Tymi testami się nie sugeruj - raz że masz tam I7 2600K i to pewno po OC , dwa to ten procek ma lutowany IHS co daje jakieś 15-20 stopni mniej przy chłodzeniu . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sqad Opublikowano 13 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2016 Wiem że to testy 2600, chodzi o efektywność i punkt odniesienia Jeszcze takie coś znalazłem, ale tam nie ma znowu produktów scythe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sqad Opublikowano 19 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2016 Kupiłem Mugen'a Max. Przy maksymalnym obciążeniu w OCCT temperatura trzyma równo 50 stopni na rdzeniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 19 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2016 Super pomysł wydawać 200pln do cepa bez podkręcania aby jarać się 50°C przy maksymalnych obrotach 140mm wentylatora. No ale jak ktoś lubi szum bez OC... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sqad Opublikowano 19 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2016 Nie 200zł tylko 70 bo kupiłem używkę. Więc o co chodzi? Szum to moja sprawa wystarczy przeczytać pierwszy post, że cisza mnie mało interesuje. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 20 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2016 Pisz wcześniej za ile. Bo patrzyłem pod kątem pierwszego posta... I tak, przeczytałem że szum Ci nie przeszkadza. Ale nadal jest to dla mnie przerost formy nad treścią przy niekręconym cepie. I z ciekawości mógłbyś rzucić AVX Linpack przy min RPM tego 140mm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...