Fynn Opublikowano 16 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2016 (edytowane) Witam serdecznie, 1) Interesuje mnie zmiana mojej i5 na i7, aktualnie nie interesuje mnie inna platforma niz 1150 z racji znikomego wzrostu wydajnosci w nowych prockach, pozatym wymiana wymagała by tez zmiany Ramu, plyty głownej a to dodatkowy koszt. a prawda jest taka ze zadnych innowacji w Z170 nie ma. 2) Czy pojedynczy rdzen i5 jest mocniejszy od pojedynczego rdzenia i7 ?. 3) Czy to prawda, że i5 lepiej sie podkreca ? Mi udało sie osiagnac kiedys 4.5 na ~1.20/25 cos takiego. Czy przy i7 tez podbije mniej wiecej o ten 1Ghz. pozdrawiam Edytowane 16 Października 2016 przez Fynn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 17 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2016 Do czego ma być komputer. Jak do gier to daruj sobie ta wymianę. Przyrost niewielki i nie wiadomo jak się będzie kręcił. Jak masz możliwość to podkręć do tych 4.4 GHz ta i5'tke. Jak proc potrzebny do programów korzystających z HT to sens jest jakiś. Zależy od ceny Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 17 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2016 Zacznij od tego aby się wyspać i potem możesz poszukać recenzji ( niespodzianka - Haswell ma już ponad 2 lata ). Później przemyśl to że nie wykorzystasz i7 na słabej płycie, chłodzeniu i w obudowie która nie ma przewiewu. Naprawdę debilny temat... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...