jakac Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 Coś nie mogę nigdzie znaleźć jakiej średnicy powinno się wywiercić otwór w obudowie pod wentylator 12x12 cm możecie napisać jakiej średnicy robiliście otwór Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esor Opublikowano 12 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2003 bodajze 12cm albo 11.5cm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czysty Opublikowano 13 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2003 Jeżeli masz wentyl to zmierz suwmiarką średnicę wew :wink: . Niestety ja nie mam takiego wentyla, więc nie pomogę :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakac Opublikowano 13 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2003 Jeżeli masz wentyl to zmierz suwmiarką średnicę wew :wink: . Niestety ja nie mam takiego wentyla, więc nie pomogę :( ja nie mam takiego wentylatora Chcę się dowiedzieć jaki wymiar jak mi bedzie pasował to go dopiero kupie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tkwadrat Opublikowano 13 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2003 Otwór chyba powinien być troche mniejszy niż 12. Na oko 11.5cm powinno styknąć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czysty Opublikowano 13 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2003 Jeżeli masz wentyl to zmierz suwmiarką średnicę wew :wink: . Niestety ja nie mam takiego wentyla, więc nie pomogę :( ja nie mam takiego wentylatora Chcę się dowiedzieć jaki wymiar jak mi bedzie pasował to go dopiero kupie Dla 80 jest ok 75/76 mm, więc dla 120 będzie mniej jak 120 :D czyli ok 110/115 :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 13 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2003 otwór o średnicy 115 mm. lub kwadrat ze ściętymi rogami żeby śruby wkręcić - mniejszy opór i lepszy przepływ. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2003 otwór o średnicy 115 mm. lub kwadrat ze ściętymi rogami żeby śruby wkręcić - mniejszy opór i lepszy przepływ.Ale jak bedzie chcial grolla zalozyc, to nie za ciekawie bedzie wygladac z kwadratem. Ja na coolery 80mm cialem otwory 78mm, potem jeszcze przypilowalem, tak ze teraz jest cos ponad 79... Mysle ze w tym przypadku na 116-118mm beda OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 13 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2003 aRoo"] otwór o średnicy 115 mm. lub kwadrat ze ściętymi rogami żeby śruby wkręcić - mniejszy opór i lepszy przepływ.Ale jak bedzie chcial grolla zalozyc, to nie za ciekawie bedzie wygladac z kwadratem. Ja na coolery 80mm cialem otwory 78mm, potem jeszcze przypilowalem, tak ze teraz jest cos ponad 79... Mysle ze w tym przypadku na 116-118mm beda OK. ja mam "kwadrat" 12cm w zasilaczu i jest OK. wyglada to tak: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasut Opublikowano 27 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2003 Aż sprawdziłem z ciekawości u siebie. Dla wentyla 8cm mam dziurę 78mm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 27 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2003 Dokladnie 11,65cm sam sprawdzalem przed chwila. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rastak Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2003 Tnie sie 12 cm i ewentualnie uszczelke (im wiekszy otwor tym lepiej) wtedy sa mniejsze zawirowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...