Katohaikara Opublikowano 17 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2016 Zamontowałem dzisiaj w komputerze dysk SSD, po czym sklonowałem system za pomocą programu AOMEI Partition Assistant. W biosie w opcji boot ustawiłem SSD wyżej niż HDD, jednak system ciągle odpala się z HDD. Co może być tego przyczyną? Błąd w klonowaniu? jak rozwiązać problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KGHM Zagłębie Lubin Opublikowano 17 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2016 (edytowane) A spróbuj X wyrzucić HDD z bootowania. Zeby w ogole BIOS nie bral go pod uwage. Tzn u mnie X odpowiada za wyrzucanie z hierarchii bootowania. Kolejne opcje to sklonowanie ponownie. Zainstalowanie swiezego systemu na tym SSD, nie z zadnego pliku klona. Edytowane 17 Października 2016 przez NokiaFinland Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2016 (edytowane) podepnij pod kabel od hdd chodzi w trybie AHCI? Edytowane 17 Października 2016 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katohaikara Opublikowano 17 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2016 Dysk jest w laptopie pod M.2, nie działa w trybie AHCI tylko innym zaraz sprawdzę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2016 jezeli hdd był ahci a ten nie jest to cięzko aby ruszył Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katohaikara Opublikowano 17 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2016 (edytowane) W Boot Mode ustawione jest UEFI, druga opcja to tylko Legacy Support. Nie da się usunąć HDD z kolejności bootowania. Edytowane 17 Października 2016 przez Katohaikara Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...