strusm Opublikowano 20 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2016 Proszę o pomoc Nie dawno zakupiłem płytę główną asus Z170 pro pamięć ddr4 corsair 3000mhz CL15 i procesor G4500 pentium ( po nowym roku będzie I7 6700K). System postawiłem od nowa jest to windows 7. Przy próbie instalacji sterowników komputer się zawiesza. Zmieniałem zasilacz Próbowałem postawić system na innym dysku ssd i to samo. Konfiguracja pc tak jak niżej w sygnaturze. Czy ta konfiguracja nie działa prawidłowo na systemie windows7. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 20 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2016 Aktualizacja biosu + memtest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
strusm Opublikowano 20 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2016 Bios najnowszy. Pamięci dałem na 2133mhz nic to nie pomaga. Nie jest to kwestia że procesor jest 6 generacji i nie będzie chodził na windowsie 7? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 20 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2016 Nie, wiele osób ma Skylake i działa na W7. W7 jest zaktualizowane? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 20 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2016 Zwykła wersja pro czy pro gaming ? Może to podobny problem jak tutaj , może faktycznie coś jest na rzeczy i płyta gryzie się z pamięciami Corsaira albo tylko z serią Vengenance . Pamięć masz w jednej kości czy 2 kościach , jak w 2 to spróbuj odpalić kompa na jednej kości . Masz możliwość od kogoś pożyczyć pamięć DDR4 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
strusm Opublikowano 20 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2016 A jak mam dać update jak sterów nie mogę zainstalować od karty sieciowej service pack 1 jest zainstalowany. Pro gaming i dawalem na 1 kości do każdego banku pamięci. Pamięci nie mam od kogo pozyczyc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 20 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2016 Sam sterownik od Intela https://downloadcenter.intel.com/download/18713/Intel-Network-Adapter-Driver-for-Windows-7-?product=82186 próbowałeś instalować? To co na stronie Asusa, to przegięcie - sterownik lan 300 - 600 MB... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
strusm Opublikowano 20 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2016 Co nie chce zainstalować zawieszenie systemu. Jak kopiuje dane z dysków nic się nie dzieje. System normalnie się instaluje. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 20 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2016 Jeśli każda instalka wiesza kompa, problem musi być z systemem. Zainstaluj testowo W10 i zobaczysz czy jest wszystko ok, czy dalej się wiesza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
strusm Opublikowano 20 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2016 W windzie jak się włączy się wiesza coś czuję że to wina ramu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 20 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2016 To dlaczego nie sprawdzisz każdej kości z osobna memtestem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 20 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2016 To dlaczego nie sprawdzisz każdej kości z osobna memtestem? Bo czeka na znak z nieba... 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
strusm Opublikowano 20 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2016 Memtest +86 na xpm profili memtest od razu zawiecha, na 2133mhz i napięciu 1,2V zawiecha. Memtest ruszył ba 2133mhz napięcie 1,35V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 20 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2016 Sprawdź czy z windowsem i instalajcą sterowników/softu będzie wszystko OK . Z drugiej strony skoro pamiątki do pracy na 2133 mhz potrzebują 1,35V to ciekawe co będzie przy 3 000 mhz , o ile ruszą . A jak nie załatwisz od kogoś innych ramów do testów to raczej pozostanie ci oddać płytę do serwisu , niech sprawdzą co jest . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
strusm Opublikowano 22 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2016 Win 10 stery załadowane pamięci na 3000mhz i occt 10h testu bez zwiechy z wykorzystaniem 16gb pamięci. Niestety ten procesor nie chodzi na win7 bo zawiesza system 6generacja problem może występować lub nie. Temat do zamknięcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...