ketonek Opublikowano 21 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2016 Cześć, planuje zakup dysku do laptopa w cenie do 300zł. Czy w tej cenie znajdę coś lepszego niż GOODRAM Iridium Pro 2.5 240GB? I drugie pytanie, chcę włożyć stary dysk do kieszeni po napędzie, czy mogę kupić obojętnie jaką kieszeń, czy jakieś są felerne i lepiej dorzucić i kupić coś lepszego? Z góry dzięki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 21 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2016 Do 300 zł to chyba nie ma nic lepszego niż ww. Goodram . Sandisk Plus 240GB w rewizji G25 ( pamięci MLC ) to koszt ponad 350 zł , poniżej 300 zł jest tylko rewizja G26 ale ma sporo mniej wytrzymałe pamięci TLC . Można rozważać jeszcze niedawną nowość - A-Data SU800 , model 256GB to koszt 295 zł w morele , ma 3 lata gwarancji i brak limitów zapisu komórek NAND , z drugiej strony to także pamięć TLC - choć nieco inna jak w Sandisk Plus G26 . Opcjonalnie jest jeszcze A-Data SP920 256GB tyle że to już koszt ~340 zł , przynajmniej w morele . 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ketonek Opublikowano 21 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2016 (edytowane) No to z wyborem dysku nie ma problemu, pytanie o kieszeń na dysk, czy do laptopa jakiego posiadam, tj ASUS R556LJ-XO164D będzie pasowała kieszeń(nie ukrywam, jedna z tańszych) z linku: http://allegro.pl/kieszen-2-5-hdd-12-7mm-sata-ssd-botowalna-zaslepka-i6563121703.html Chodzi mi o to, czy rozmiar będzie ok, oraz czy nie spowolni dysku twardego, czy warto dopłacać do czegoś lepszego? Czy tam jest z wysokością 9,5mm a nie 12,7? Edytowane 21 Października 2016 przez ketonek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAU Opublikowano 21 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2016 No to z wyborem dysku nie ma problemu, pytanie o kieszeń na dysk, czy do laptopa jakiego posiadam, tj ASUS R556LJ-XO164D będzie pasowała kieszeń(nie ukrywam, jedna z tańszych) z linku: http://allegro.pl/kieszen-2-5-hdd-12-7mm-sata-ssd-botowalna-zaslepka-i6563121703.html Chodzi mi o to, czy rozmiar będzie ok, oraz czy nie spowolni dysku twardego, czy warto dopłacać do czegoś lepszego? Czy tam jest z wysokością 9,5mm a nie 12,7? Jeśli chcesz wsadzać kieszeń to dlaczego sobie nie odkręcisz na chwilę napędu optycznego i nie zmierzysz? Kieszeń jest ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ketonek Opublikowano 21 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2016 Ponieważ żeby wyjąc napęd muszę zdjąć całą dolną osłonę laptopa. Zmierzyłem bez wyjmowania i wychodzi 9,5mm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 21 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2016 Lapek bez hdd to komfort, nie musisz się martwić o delikatne obchodzenie, możesz zamknąć klapę i brać pod pachę. Z hhd można niefortunnie zamknąć ekran i danych już nie zobaczysz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...