xDCriss Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2016 Witam powoli zbieram się z zakupem nowej grafiki i wybór padł prawdopodobnie na Zotac GeForce GTX1070 AMP Extreme. Kuszą w niej osiągi jakie ma prosto z pudełka, wysoka możliwość podkręcenia oraz 5 letnia gwarancja. I mam pytanie właśnie odnośnie gwarancji, czy ktoś wie jak ZOTAC patrzy na chłodzenie wodne ? Uznają mi gwarancję po zdjęciu fabrycznego chłodzenia? Fajnie jak by wypowiedział się ktoś kto miał doświadczenie z gwarancjami w tej firmie.Pozdrawiam xDCriss Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2016 Przejrzałem kilka stron z testami i nigdzie nie widać naklejek na śrubach, więc teoretycznie możesz zdejmować chłodzenie, tylko moim zdaniem nie ma sensu bawić sie w LC przy tych układach bo oryginalne chłodzenie jest ciche i chłodzi całą elektronikę, a z tego co patrzę to nie ma na nią bloków typu Fullcover i zabawa z małym na samo GPU przyniesie odwrotne skutki do planowanych. Sam mam bardzo wydajne LC i od czasów GTX670 nie woduję już kart graficznych bo są ciche i chłodne, no i mają te głupie plomby :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xDCriss Opublikowano 25 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2016 No właśnie sam wczoraj przeglądałem bloki i nie znalazłem żadnego :( Pisałem nawet do EK i mówili źe nie mają w planach robić fullcovera pod ten model. A wodować chciałem raczej ze względów wizualnych, takie moje małe marzenie :D no i oczywiście na twardych rurkach :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatrykT Opublikowano 27 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2016 Skoro planujesz wodować to szukaj referentów, dla nich zawsze są bloki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...