Olo_85 Opublikowano 26 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2016 Witam, Jako ze jest to moj pierwszy wpis to witam Was wszystkich serdecznie :) (i z gory przepraszam za brak polskich znakow). Wracajac do meritum prosilbym o fachowa ocene zestawu, ktory udalo mi sie skomponowac (w bolach). Komputer w teorii ma sluzyc do pracy (gl programy stricte ksiegowe + excel z niezliczona iloscia wykresow ;)), ale wiadomo jak to wyglada w praktyce :P - takze zeby poradzil sobie z najnowszymi grami (rowniez w 4K - pod 49"TV) + filmy (w 4K). W zestawie nie uwzglednilem monitora, klawiatury i myszki poniewaz jeszcze nie zglebialem tego tamatu wiec jak macie sprawdzone propozycje to sa one bardzo mile widziane (moge na to przeznaczyc ok 2000 zl). Skomponowany przeze mnie zestaw przedstawia sie nastepujaco: Procesor: Intel Core i5-6600K Plyta Glowna: ASUS Z170 PRO GAMING Karta Graficzna: MSI GeForce 1080 Gaming X Pamiec RAM: Corsair Vengeance Red LED 16GB DDR4 3000 Memory Kit 2x 8GB Dysk Twardy: WD Blue 2TB 5400rpm SATA 6Gb/s 64MB Dysk SSD: Crucial MX300 525GB Zasilacz: Be quiet! Straight Power 10 600W Cooler: be quiet Dark Rock 3 Naped: Pioneer 24x Internal DVD/CD Obudowa: Zalman Z9 NEO Black Jestem otwarty na wszelkie sugestie. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwniak Opublikowano 26 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2016 Zacznijmy od tego, że do gier 4K to nie starczy ani i5-6600K, ani GTX1080. Niestety jak nie zrezygnujesz z 4K to musisz stawiać na SLI i 2xGTX1080 oraz i7K z dobrym układem chłodzenia, bo będzie trzeba go do tego ładnie podkręcić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo_85 Opublikowano 26 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2016 OK, przekonales mnie :) 4K wchodzilo w gre tylko opcjonalnie, jakos bez tego przezyje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwniak Opublikowano 26 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2016 OK, przekonales mnie :) 4K wchodzilo w gre tylko opcjonalnie, jakos bez tego przezyje :) Filmy 4K, będą ładnie działały dzięki GTX Pascal. Jak gry na FHD nawet na ustawieniach Ultra, to zestaw bardzo dobry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...