Pawello12 Opublikowano 28 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2016 Witam Proszę o polecenie słuchawek z dobrym pozycjonowaniem dźwięku do grania w CSa. Posiadam kartę dźwiękową Asus Xonar DS. Chciałbym zmieścić się w ok. 100 zł. Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 28 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2016 w tej cenie? moze creative hs-800 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 30 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2016 Dorzuc ze 30zl do superluxow 668b 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawello12 Opublikowano 31 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2016 A czy moja karta dźwiękowa będzie z nimi dobrze współpracować? Bo kiedyś coś słyszałem, że nie posiada ona wzmacniacza słuchawkowego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 31 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2016 (edytowane) 668b daja rade i z telefonem, chociaz tutaj juz minimalnie moze brakowac mocy). Jako wade moge wymienic 2 elementy w nich: pady (za jakis czas mozesz jakies welurowe zakupic lub zrobic moda ze skarpetki - tj. wokol oryginalnego pada owijasz odciety fragment skarpety - grubej) i palak - czarny plastik na palaku - te cienkie polaczenie nausznikow - lub pekac, ale pewnie komus w domu spadly na podloge kilka razy :/ Edytowane 31 Października 2016 przez Małpożer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 1 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2016 Ja ci jeszcze polecę Sennheiser HD 201 , 202. Też całkiem dobrze radzą sobie. Wczoraj zakupiłem HD201 i całkiem przyjemnie grają. (MM 80zł), ale to pod Ipad Air. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 1 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2016 Tyle ze SL deklasuja wszystko w swojej polce cenowej i ponad nia. Wystarczy poczytac fora audiofilow, ze dopiero senki za jakies 400zl sa do nich porownywalne, moze nawet odrobine lepsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 1 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2016 (edytowane) Dorzuce jeszcze Maxell Retro DJ, z rok temu to byl jeden z najlepszych wyborów do stówki, nie wiem jak teraz. (mowa oczywiscie o 1 , 2 sa typowo pod telefon) https://www.morele.net/sluchawki-maxell-retro-dj-black-303516-00-cn-693159/ Edytowane 1 Listopada 2016 przez kelcior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 1 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2016 Superluxy to tandetne wykonanie. Szwagier ma 681 Evo v2 i tyle co musiał je reperować to głowa mała. Lekkie, wygodne owszem, ale jakość jednorazówek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawello12 Opublikowano 1 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2016 Jestem już prawie zdecydowany na te superluxy, chociaż przemyślę też inne wasze propozycje. Na pewno nie będzie za cicho na karcie bez wzmacniacza słuchawkowego? Nie chciałbym wywalić kasy w błoto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 1 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2016 Samemu mam wylaczony wzmacniacz w karcie muzycznej i daja rade. Co do jakosci wykonania to jak pisalem, tylko te pady i pekajacy odlew wokol drutu palaka. Tak to nie do zajechania, ale pisze to tylko o tych co posiadam - 668b. A i jak lubisz duzo niskich tony to przez pierwszy tydzien moze byc dosc dziwne wrazenie. Radiergumi a senki po 600+zl lepiej? Gdzie nie tyle palak ale i plastik na muszlach peka? To dopiero porazka w takiej cenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawello12 Opublikowano 1 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2016 (edytowane) Daje radę, to znaczy, że potrafi porządnie i głośno zagrać? Czy po prostu jest znośnie? Edytowane 1 Listopada 2016 przez Pawello12 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shadowman333 Opublikowano 1 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2016 (edytowane) Do 100zł masz ISK HP-580 - taka poprawiona wersja Superluxów HD681 MK1. Mają uspokojone wysokie tony. Osobiście ich nie słuchałem, więc piszę na podstawie testów innych użytkowników. Wykonanie podobne jak przy Superluxach. Ja osobiście mam kilka lat HD681 MK1 i słuchawki są trwałe, nic się z nimi nie dzieje. Trochę popękała izolacja drutów, na których opiera się cała konstrukcja, ale to tylko powłoka dla lepszego wyglądu. Odradzam natomiast polecone wcześniej Sennheisery HD202 - dramat dźwiękowy. Edytowane 1 Listopada 2016 przez shadowman333 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 1 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2016 Daje radę, to znaczy, że potrafi porządnie i głośno zagrać? Czy po prostu jest znośnie?Duzo zalezy od pliku zrodlowego, ale rzadko kiedy ustawiam powyzej 70% ogolnej glosnosci. W grach max 40%. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fobar Opublikowano 1 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2016 (edytowane) Ciepłe czy zimne? Jasne czy ciemne? To po pierwsze. Po drugie: otwarte czy zamknięte? Jeśli dobrze pamiętam to tanie słuchawki zamknięte = brak pozycjonowania, ale daje to izolacje od otoczenia. Otwarte = pozycjonowanie, ale daje to brak izolacji. Zapomniałbym. Nauszne czy wokółuszne? Edytowane 1 Listopada 2016 przez fobar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 1 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2016 Najlepsze słuchawki dla gracza Źródło: http://www.audiofanatyk.pl/category/articles/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawello12 Opublikowano 1 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2016 Tak na dobrą sprawę nie umiem odpowiedzieć na pytania, czy nauszne, czy wokółuszne itp. Do tej pory nigdy nie grałem na słuchawkach, tylko zawsze na głośnikach i było to dla mnie jedyne słuszne rozwiązanie. Po prostu wkręciłem się dość mocno w CS GO i często koledzy z drużyny mi mówią, że koleś jest z lewej, czy z prawej, a ja tego nie słyszę. Dlatego pomyślałem, że muszę w końcu kupić słuchawki, które będą mi dobrze pozycjonować wroga. Myślę, że będą używane właśnie tylko do gry w CSa, ewentualnie może jeszcze w jakieś inne gry, które wymagają pozycjonowania, w które w przyszłości będę grał. Może czasem czegoś na nich posłucham, ale będzie to tylko dodatek, bo mam porządne głośniki do tego. Fakt, fajnie by było, jakby można było w nich wygodnie siedzieć kilka godzin. Ale priorytetem jest pomoc przy grze w csa. Oraz to, żeby nie było problemów z działaniem na karcie bez wzmacniacza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 1 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2016 W tej cenie z dobrym pozycjonowaniem będzie dobrą opcją: http://www.ceneo.pl/12079980#crid=74053&pid=11293 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 1 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2016 albo te: http://www.ceneo.pl/12079977 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fobar Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2016 Tak na dobrą sprawę nie umiem odpowiedzieć na pytania, czy nauszne, czy wokółuszne itp. Do tej pory nigdy nie grałem na słuchawkach, tylko zawsze na głośnikach i było to dla mnie jedyne słuszne rozwiązanie. Po prostu wkręciłem się dość mocno w CS GO i często koledzy z drużyny mi mówią, że koleś jest z lewej, czy z prawej, a ja tego nie słyszę. Dlatego pomyślałem, że muszę w końcu kupić słuchawki, które będą mi dobrze pozycjonować wroga. Myślę, że będą używane właśnie tylko do gry w CSa, ewentualnie może jeszcze w jakieś inne gry, które wymagają pozycjonowania, w które w przyszłości będę grał. Może czasem czegoś na nich posłucham, ale będzie to tylko dodatek, bo mam porządne głośniki do tego. Fakt, fajnie by było, jakby można było w nich wygodnie siedzieć kilka godzin. Ale priorytetem jest pomoc przy grze w csa. Oraz to, żeby nie było problemów z działaniem na karcie bez wzmacniacza. Chciałem się tu trochę rozpisać, ale stwierdziłem, że po co? Skoro ktoś to zrobił lepiej. 1. http://www.audiofanatyk.pl/jak-samodzielnie-wybrac-sluchawki/ 2. http://www.audiofanatyk.pl/slownik-popularnych-pojec-audio/ Lektury lekkie, fajne i przyjemne. Polecam się z tym zapoznać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawello12 Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2016 Dobra, dzięki wszystkim za pomoc. Zamówiłem HD668b. Mam nadzieję, że będę zadowolony. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...