Mido Opublikowano 31 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2016 Czołem, niedawno czytałem sobie na reddicie o monitorach Eizo z odświeżaniem 240 Hz i ludzie pisali tam, że to nie jest prawdziwe 240 Hz, zdublowane klatki czy coś takiego. Oraz ktoś powiedział, że stworzenie prawdziwego monitora o takim odświeżaniu jest niemożliwe, gdyż jest limit, którego nie da się przekroczyć. Pytanie do was: czy powyższe informacje są prawdziwe? Oraz jeśli tak, to ile wynosi ten limit? Wiem, że topowi e-sportowi gracze CS:GO używają monitorów 144 Hz. Czy to jest ten limit? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mido Opublikowano 1 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2016 Nikt nic nie wie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2016 W jakimś monitorze EIZO o którym czytałem, było użyte wygaszanie podświetlenia (strobbing), co marketingowo podwajało ilość Hz. Czyli monitor sprzedawany jako 240Hz, powinien mieć bez strobowania 2x mniej, czyli 120 Hz - tylko nie wiem, czy da się ten strobbing wyłączyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bahus Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2016 (edytowane) Fizycznie pomijając całą resztę danych powinno dać się stworzyć monitor o maksymalnym odświeżaniu (jednoprzebiegowym) 1000Hz bo jak wiadomo 1s ma 1000ms... ale max co ja się spotkałem do tej pory to matryce z fizycznie 200Hz. W tv często opisują odświeżanie subpolowe. Czyli np matryca ma 100Hz ale sam ekran jest podzielony na 16 pól które są odświeżane a nie tak jak to jest normalnie po całości matrycy i później piszą TV 1600Hz... Edytowane 4 Listopada 2016 przez bahus 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2016 W tv często opisują odświeżanie subpolowe. Nie myl wyświetlaczy plazmowych z LCD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...