Stobislaw Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2016 Witam, Miałem wymyślone coś takiego: https://www.morele.net/inventory/info/vjlelK/ Juz chciałem kupować, ale pojawiła się taka promocja: https://www.morele.net/plyta-glowna-msi-z170a-mpower-gaming-titanium-z170-ddr4-sata3-usb-3-1-atx-1024218/ Do płyty dawane sa ramy 2400Mhz 16GB Corsaira. No i pytanie czy lepiej moja płyta Asus Z170 Pro gaming + moje ramy czy ten MSI Mpower + gratisowe ramy. Procek zamierzam trochę kręcić. Kiedyś zawsze miałem pecha do płyt bo nie mogłem nic kręcić i miałem wile problemów więc teraz chciałbym, żeby moja płytka była solidna. W zestawie niema grafiki bo zależnie od budżetu/oferty biorę 1060 albo 1070. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2016 Po kiego taka droga płyta ? Sporo tańszy Asus Z170 Pro Gaming wystarczy spokojnie . Do płyty na Z170 bierz ramy 3 000 mhz CL15 np. Corsair Vengeance LPX , Crucial Ballstix Tactical albo G.Skill Ripjaws V . Ramy Corsaira mogą się gryźć z płytami Asusa , nie wiem jak pozostałe . WW. ramy są tańsze niż Kingston, czasami jest spora różnica , tylko Cruciale w zestawie 2x8GB są dość drogie - prawie 470 zł , co dziwne kupowane 2 osobne kości 8GB to koszt wyjdzie nieco ponad 400 zł . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stobislaw Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2016 No tak, ale właśnie ta droższa płyta wychodzi "gratis" bo jest do niej dodawany ram 16gb. To wychodzi taniej niż asus+ własny ram. A płyta jednak niby lepsza(sekcja zasilania, titanium bakcplate, etc). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2016 skoro bierzesz wypasny sprzet to po co tak wolne ramy? [tu jest haczyk w tej promocji - niech spadają na drzewo] po co się ograniczać jak za tą kase jest coś lepszego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KERMIz Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2016 Jaka jest realna różnica między 16gb ramu 2400mhz a 16gb 3000mhz? Ile klatek na sekundę mniej czy ile milisekund doczytywania więcej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KERMIz Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2016 Według mnie ta promocja z ramem jest bardzo dobra, dzięki niej w cenie 900zl dostajemy sprzęt o wartosci 1300. Lub jak ktoś powyżej napisał, płytę o wartości 900zl dostajemy za 500. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...